Izgorela drvena vikendica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Izgorela drvena vikendica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
03.05.2016, 11:10

Maloletnici palili roštilj, zapalili vikendicu

č: | fb:

U požaru koji je izbio u centru Divčibara juče ujutro izgorela je drvena vikendica, na sreću nije bilo povređenih. Vikendica površine 30 kvadrata, koja se nalazi u blizini pijace, bila je prazna u trenutku izbijanja požara koji su, pored vatrogasaca na Divčibarama, gasili i vatrogasci iz Valjeva uz pomoć dva vozila.

Prema nezvaničnim informacijama do požara je došlo nakon što se vatra, koju su zapalili maloletnici, proširila na drvenu vikendicu koja je bila u neposrednoj blizini. Kako saznajemo dečaci su za uskršnje i prvomajske praznike iznajmili susednu kuću, a roštilj su palili u dvorištu između dva objekta.

Vlasnik drvene vikendice je iz Beograda i u vreme požara nije bio u objektu. Prema svedočenju komšija plameni stub je bio visok nekoliko metara i pretio je da zahvati borove, međutim zahvaljujući brzoj intrevenciji vatrogasaca požar je za kratko vreme lokalizovan. 

Izgorela drvena vikendica na Divčibarama

Izgorela drvena vikendica na Divčibarama (Foto: Kolubarske.rs)

Na teritoriji Kolubarskog okruga za prva tri meseca vatrogasci su gasili 126 požara u kojima je gorelo 99 obkekata.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 5 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 6 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...