Balon u Petnici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Balon u Petnici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2016, 14:16

Spušta se zimski balon, kreće letnja sezona

č: | fb:

Zimski balon nad olimpijskim bazenom u SRC Petnica biće spušten sutra u ranim jutarnjim časovima ukoliko dozvole vremenski uslovi, ne bude kiše i vetra, najavio je direktor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović.

Zimski balon se ne koristi od 1. maja kada je i zvanično završena zimska sezona, koja je otvorena početkom decenbra prošle godine. Pored vaterpolista i plivača zimski balon u SRC Petnica su koristili građani i organizovano učenici ovdašnjih škola. Aleksandar Mijailović kaže da je za pet meseci bilo oko 2.000 kupača, što nije mali broj s obzirom na to da je ovo prva sezona zimskog kupanja, ali, dodaje, očekivali smo veću posetu.

„Najviše kupača bivalo je za vreme zimskog raspusta, kada su dolazila i deca i roditelji, tada smo prodavali i do 60 karata dnevno“, kaže Mijailović i veruje da će sledeće zime poseta biti veća.

Zimski bazen u petnici koristil su sportisti u jutarnjim i večernjim terminima, dok je građanima na raspolaganju bio svaki dan od 15 do 19 časova uz cenu od  250 dinara.

Aleksandar Mijailović

Aleksandar Mijailović (Foto: Đorđe Đoković)

Spuštanjem balona počinju i zvanično pripreme za letnju sezonu koje, kako kaže duirektor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović, praktično traju cele godine. Vreme do početka letne sezone iskoristiće za farbanje i sređivanje svih bazena, kao i zelenih površina u SRC Petnica. Mijalilović kaže da letnja sezona zvanično počinje 1. juna, međutim, zavisno od vremena, bazeni mogu biti otvoreni nekoliko dana ranije ili kasnije.

„Cene ulaznice za ovogodišnju sezonu verovatno će ostati nepromenjene“, najavljuje Mijailović i dodaje da ovih dana odluku treba da potpiše gradonačelnik i prema najavama cene će biti iste kao i prošle godine.

U tom slučaju SRC Petnica biće rekorder, s obzirom na to da se cena dnevne ulaznice za petničke bazene nije menjala pet sezona! Celodnevna karta koštaće 200 dinara, popodnevna 150, dok će ulaznica za decu do sedam godina koštati 100 dinara. Mesečna karta i ove godine koštaće 2000, a sezonska 4000 dinara.

Aleksandar Mijailović, direktor UFK „Valis” koja gazduje bazenima u Petnici očekuje da će ova letnja sezona biti uspešnija od prošlogodišnje kada je zabeležena poseta  od preko 71.000 kupača. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 37 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 26 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.