Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
27.06.2014, 11:14

Još nisu počeli radovi

č: | fb:

Mada najavljivani, još nisu počeli radovi na saniranju oštećenja na pruzi Beograd-Bar, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u valjevskoj Sekciji ZOP-a. Radovi na delu pruge između Lazarevca i Lajkovca, u dužini od oko 1,5 kilometara, uz postavljanje jednog propusta (mosta), mogli bi da počnu u utorak ili sredu. Tender je okončan, pa se očekuje da izvođač radova bude uveden u posao, koji bi, prema procenama, mogao da bude završen za 20 radnih dana.

Priča o radovima na delu pruge u klisuri Gradca, od Valjeva do Lastre (i Samara), sa odronima i klizištima, daleko je komplikovanija. Stručnjaci beogradskog instituta CIP uradili su projekte sanacije posle geoloških ispitivanja i geodetskih snimanja, pa se ti projketi sada nalaze “na usaglašavanju”. Takođe se mora raspisivati tender za izbor izvođača radova, što prolongira rokove za njihov početak.

Trenutno, na Barskoj pruzi rade deonice Beograd-Lazarevac i Lastra-Užice-Prijepolje. Procene su da bi Beovoz do Valjeva mogao da proradi tokom avgusta, dok bi se saobraćaj između Valjeva i Užica (i dalje ka Baru), zbog komplikovanih zahvata na sanaciji trase, teško mogao očekivati do kraja 2014. godine.

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 19 sati 18 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...