Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
27.06.2014, 11:14

Još nisu počeli radovi

č: | fb:

Mada najavljivani, još nisu počeli radovi na saniranju oštećenja na pruzi Beograd-Bar, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u valjevskoj Sekciji ZOP-a. Radovi na delu pruge između Lazarevca i Lajkovca, u dužini od oko 1,5 kilometara, uz postavljanje jednog propusta (mosta), mogli bi da počnu u utorak ili sredu. Tender je okončan, pa se očekuje da izvođač radova bude uveden u posao, koji bi, prema procenama, mogao da bude završen za 20 radnih dana.

Priča o radovima na delu pruge u klisuri Gradca, od Valjeva do Lastre (i Samara), sa odronima i klizištima, daleko je komplikovanija. Stručnjaci beogradskog instituta CIP uradili su projekte sanacije posle geoloških ispitivanja i geodetskih snimanja, pa se ti projketi sada nalaze “na usaglašavanju”. Takođe se mora raspisivati tender za izbor izvođača radova, što prolongira rokove za njihov početak.

Trenutno, na Barskoj pruzi rade deonice Beograd-Lazarevac i Lastra-Užice-Prijepolje. Procene su da bi Beovoz do Valjeva mogao da proradi tokom avgusta, dok bi se saobraćaj između Valjeva i Užica (i dalje ka Baru), zbog komplikovanih zahvata na sanaciji trase, teško mogao očekivati do kraja 2014. godine.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 15 sati 9 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".