Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2014, 18:47

Ministri Selaković i Krstić 2. jula sa advokatima

č: | fb:

Ministri pravde Nikola Selaković i finansija Lazar Krstić razgovaraće u sredu, 2. jula, sa prdstavnicima advokature o prevazilaženju problema koji su doveli do obustave rada advokata, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Nakon tročasovnog sastanka Selakovića sa predstavnicima advokata dogovoreno je da se “u najkraćem roku” pronađe rešenje, a da se zatim pristupi “sistemskom rešavanju nagomilanih problema sa kojima se advokatura suočava decenijama unazad”, prenosi Beta.

Ministarstvo finansija pozdravilo je dogovor koji je u petak postignut između Ministarstva pravde i advokatskih komora.

U valjevskim sudovima bilo je odloženo najmanje 60 zakazanih suđenja, saznaju Kolubarske.rs, a taj broj bio bi svakako i veći da pojedine sudije nisu na godišnjim odmorima, pa ročišta nisu ni zakazivali. Suđenja su održavana u onim predmetima u kojima advokati nisu neophodni, ili nisu ni bili angažovani, odnosno tamo gde su se stranke u sporu saglasile da se ročište može održati i bez advokata.

Valjevskia dvokat Miloš J. Mandić, predsednik Advokatske komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga, kaže da su advokati prvenstveno nezadovoljni opštim stanjem u pravosuđu zbog čega traže promenu zakonske regulative, Takođe, povećanje sudskih taksi, skraćenje sudskih postupaka i uvođenje beležnika, bez vođenja računa o principu pravičnosti, smatraju advokati, smanjuje obim njihovog posla i utiče na njihovu i egzistenciju njihovih porodica.

Advokati nisu prihvatili ponudu ministra finansija Lazara Krstića da se smanji povećanje poreza na paušal tako da ne može biti veće od 41 odsto u odnosu na dosadašnji.

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 14 sati 39 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara