Pljusak (foto: Đorđe Đoković)
Pljusak (foto: Đorđe Đoković)
19.06.2016, 14:25

Jak vetar, pljusak i grad

č: | fb:

Valjevo i okolinu danas oko 15.00 časova pogodilo je nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskom i gradom veličine klikera, koje je trajalo dvadesetak minuta. Prema podacima Meteorološke stanice u Valjevu udari vetra dostizali su 26 metara u sekundi, dok je za samo dvadesetak minuta palo 25 litara kiše po metru kvadratnom.

I Divčibre je oko 15.00 časova pogodio jak pljusak praćen gradom veličine lešnika. Za tili čas livade su bile bele i pod vodom kao i glavna divčibarska ulica. Gradonosno nevreme na Divčibarama, koje nije praćeno vetrom, trajalo je petnaestak minuta, da bi potom nastavila da pada kiša uz jaku grmljavinu.

Grad na Divčibarama

Grad na Divčibarama (Foto: Kolubarske.rs)

Kako saznajemo dejstvovala je protivgradna odbrana sa stanica koje koordinirai radarski centri na Blizonjskom visu, kod Brankovine.

Za sada nema informacija o pričinjenoj šteti na teritoriji Valjeva i Divčibara.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 53 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 54 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...