Pošta u Petnici (foto: Đorđe Đoković)
Pošta u Petnici (foto: Đorđe Đoković)
19.07.2016, 06:50

Pošta za političarenje i slikanje

č: | fb:

Pošta u Petnici otvorena je 1. jula i otada je, kako reče direktor JP "Pošta Srbije", zvanično na usluzi žiteljima Petnice i okolnih sela. Desetak dana nakon otvaranja, posetili smo novootvorenu poštu i tokom prepodneva pa sve do 13.00 časova niko nije ušao. Prema rečima službenice „nije neko preveliko interesovanje, nekada bude više, nekada manje, nekada bude čak i desetak u toku dana i to pretežno meštana Beloševca, a manje iz Petnice“. Na naše pitanje da li usluge pošte koriste posetioci petničkih bazena, ona odgovara negativo. Negatvan je bio i odgovor na pitanje da li ima korisnika interneta, koji je instaliran na ulazu u poštu u Petnici. Moderan kompjuter, brz internet, ali nema zainteresovanih korisnika!

 

Pošta u Petnici je otvorena u napuštenom objektu nekadašnje Mesne zajednice, čiju je rekonstrukciju finansirao Grad sa 4,8 miliona dinara. U tom objektu smeštena je i ambulanta, koja još uvek nije otvorena ili nije počela sa radom. Možda sa radom ni bi počela ni pošta, da nije rešio da je otvori 1. jula direktor JP "Pošta Srbije" Milan Krkobabić, i to u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje”, koji beše dočekan sa pogačom i solju. Tog dana su se ispred objekta viorile zastave Srbije i JP „Pošta Srbije“, koje su nakon otvaranja skinute i odnete neznano kud i neznano zbog čega. Zašto bar nije ostala državna ispred državne ustanove?

Milan Krkobabić

Milan Krkobabić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Političarenje i manir "da kažem, a ništa da ne kažem!"

 

„Naša uloga je da se nađemo tamo gde nema banaka, gde nema drugih finansijskih kuća, gde možemo da odradimo i ove druge poslove”, glasio je odgovor Milana Krkobabića na pitanje Kolubarskih.rs koja je bila uloga JP „Pošta Srbije”, s obzirom na to da su žitelji Petnice bili inicijatori, a rekonstrukciju objekta je finansirao Grad.

Na ponovljeno pitanje šta je konkretno „Pošta Srbije” uradila kako bi Petnica dobila poštu, Krkobabić objašnjava misiju svog  javnog prduzeća.

„Vidite ovaj postexpres za 99 dinara, nema privredne aktivnosti bez dostavljanja robe, nema elektronske trgovine. Vi naručite robu elektronski, platite, ali neko mora i da vam je donese. To je naša misija i mi smo tu da ovo pokrenemo. Uradili smo to na pravi način, probudili smo lokalne samouprave. I to ne tako da sad Pošta ovde izdvoji ne znam ni ja koliko para pa da zida objekte. Ovi objekti postoje, nego mi treba da ih dovedemo u red, da ih stavimo u funkciju, da lokalna samouprava uradi svoj deo posla, mi stavimo naš deo posla, IT komunikacija je uspostavljena i sve i mi radimo”, glasio je odgovor Milana Krkobabića. 

 

Direktor JP „Srbija Pošte” je pohvalio novo gradsko rukovodstvo na naporima koje čini da "žiteljima Petnice približi i poštara i lekara".

„Jedna lokalna samouprava, ne bilo koja nego uprava Grada Valjeva uložila je znatna sredstva da se ovo zdanje dovede u red, da pod jednim krovom bude ambulanta, pošta i Mesna kancelarija. Ovakav rezultat nove vlasti, ovakav početak nove uprave i novog rukovodstva Valjeva sluti na dobro, zato im želim da nastave sa uspesima u daljem radu, a mi ćemo kao veliko javno preduzeće pokušati da im pomognemo”, poručio je na svečanom otvaranju Krkobabić.

Na pitanje Kolubarskih.rs da li zna da ovaj objekat nije „rezultat nove vlasti“, nego je rezultat prethodne vlasti u kojoj nije bila SNS, Krkobabić kaže da je „ovo rezultat građana“ i dodaje da on „ne meri rezultate“.

„Vidite, ako vi želite da kažete da je ovo uradila prethdna vlast u kojoj nisu bili naprednjaci, to se zove političarenje. Mi se odnosimo, pre svega prema zahtevima građana. Oni pred nas iznesu zahtev, a mi delujemo“, rekao je Krkobabić. Na pitannje Kolubarskih.rs da li i svečano otvaranje pošte, uz pogaču i so, uz zastave i brojne zvanice, ali i malobrojne meštane Petnice, koje niko nije ni zvao na svečanost, znači političarenje Krkobabić je ponovio da „meštani Petnice zaslužuju da imaju doktora i poštara, da imaju crkvu i školu“.

Pošta u Petnici

Pošta u Petnici (Foto: Đorđe Đoković)

 

Slikanje

 

Rekonstruisani objekat napuštene Mesne zajednice, u kome su prostorije ambulante i pošte, bio je najslikaniji objekat, čak tri puta, za manje od tri meseca. Radovi su počeli u aprilu, i tada su novinarima pokazane prostorije buduće pošta i ambulante, a radovi su završeni krajem maja. Prvog juna, novinari su ponovo izvedeni na lice mesta, i tada je gradska vlast, pred kamerama i fotoreporterima, predstavnicima Doma zdravlja i JP „Pošta Srbije” uručila ključeve objekta u koji je iz gradske kase investirano 4,8 miliona dinara. Predstavnici Doma zdravlja i pošte su uzeli ključeve, ali uz priznanje da ne znaju kada će objekti početi sa radom. 

Ambulanta u Petnici

Ambulanta u Petnici (Foto: Đorđe Đoković)

Zgrada ambulante i pošte

Zgrada ambulante i pošte (Foto: Đorđe Đoković)

Svečano otvaranje pošte u Petnici

Svečano otvaranje pošte u Petnici (Foto: Đorđe Đoković)

Treće slikanje renoviranog objekta, i to onog dela gde je pošta, bilo je 1. jula na svečanosti kada je „novo zdanje“ otvorio direktor JP „Pošta Srbije“ Milan Krkobabić. To treće slikanje bilo je zanimljivo i zbog toga što su pozvane samo kamere „da zabeleže važan trenutak“.

Na licu mesta našle su se još neke novinarske ekipe, i to "nepozvane", otuda iznenađenje sekretara kabineta direktora "Pošte Srbije", "otkuda vi tu, kad vas nismo zvali!"

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 dan 1 sati

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara