SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
11.07.2016, 06:46

Na petničkim bazenima za vikend 5.500 kupača

č: | fb:

Na bazenima SRC Petnica ovog viknda prodato je 5.500 ulaznica, a rekordna poseta od početka sezone bila je juče, kada je prodato 2.900 ulaznica. Direktor UFK Valis, koja gazduje petničkim bazenima, Aleksandar Mijailović kaže da je sezona dobro počela, što pokazuje i broj prodatih karata.

„U junu smo imali više kupača nego prošle godine u isto vreme, što nagoveštava dobru sezonu. Prvi mesec sezone prodali smo 13.500, dok je prošle godine u junu prodato 12.400 karata. I prvih dana jula je dobra poseta, za pet dana bilo je preko 5.000 kupača, a samo u petak, subotu i nedelju prodato je 5.500 ulaznica”, kaže Mijailović. Nada se da će biti oboren prošlogodišnji rekord sezone, a zabeležen je u julu kada je na petničkim bazenima bilo preko 40.000 kupača.

 

Vodu u petničkim bazenima kontroliše dva puta nedeljno Zavod za javno zdravlje, a rezultati pokazuju da je mikrobiološki ispravna i bezbedna za kupanje. Sezonska kontrola vode obavlja se na svim bazenima u SRC Petnica u periodu jun, jul i avgust. Temperatura vode je od 27 do 29 stepeni.

 

SRC Petnica

SRC Petnica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Bila bi super biciklistička staza!

 

Anđela i Milica imaju 15 godina, veći deo letnjeg raspusta provode u Petnici i tako već godinama. Kažu da su na petničkim bazenima naučile da plivaju, a Milica mi uz osmeh otkriva da se u Petnici prvi put zaljubila. „Sve je super. Voda, priroda, društvo, ima dosta sadržaja... ma nema zamerke”, saglasne su. Čak im se sviđa i to što su bazeni van grada, a jedino im smeta to što do Petnice nije urađena biciklistička staza. „Imamo problem sa roditeljima, plaše se da nas, kako kažu, neko ne pokupi, kao ima svakakvih vozača, a i put je prometan. Teraju nas da idemo busom, a karta do Petnice je 60 dinara, to je jedan sladoled više”, požalile su mi se Anđela i Milica.

 

Ove godine bez VIP propusnica

 

Cene dnevnih ulaznica za petničke bazene, iste su već petu sezonu, tako da celodnevna karta košta 200 dinara, popodnevna 150, dok ulaznica za decu do sedam godina košta 100 dinara. Od prošle godine skuplje su mesečna, sada košta 2000, i sezonska ulaznica za koju je potrebno izdvojiti 4000 dinara.

Od ove godine ukinute su tz. VIP propusnice. Izgleda da je prethodnih godina bilo „previše VIP kupača”, tako da je rukovodstvo odlučilo da ove sezone svi posetioci petničkih bazena budu VIP sa kupljenom kartom.

 

U SRC Petnica na raspolaganju su i dodatni sadržaji kao što su tereni za odbojku na pesku, basket, mali fudbal na travi, mini golf, kao i stoni tenis. Noćno kupanje još uvek nije uvedeno, Aleksandar Mijailović najavljuje da će ga biti kada temperatura vazduha u večernjim satima bude preko 25 stepeni.

Radno vreme SRC Petnica je od 9.00 do 19.00 časova. 

 

SRC Petnica

SRC Petnica (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 26 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 3 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara