Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2016, 18:06

Gradsko veće usvojilo prvi rebalans

č: | fb:

Gradsko veće usvojilo je prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta Grada, po kome su planirana sredstva uvećana za oko 84,2 miliona dinara, tako da će u gradskoj kasi biti 2,9 milijardi dinara. Rebalansom je obuhvaćeno 71,8 miliona dinara koliko je država početkom marta refundirala Valjevu, a potrošeno je iz gradske kase za otklanjanje majskih poplava 2014. godine.

Danas je odlučeno da se iz budžetske rezerve izdvoji 3,6 miliona dinara za rekonstrukciju sedam soba u tri valjevska vrtića, kako bi se dobilo novih 120 mesta za upis dece u Predškolsku ustanovu “Milica Nožica”.

 

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je rekao da će se rekonstrukcijom dobiti jedno mini obdanište, čime će, jednim delom, biti rešen višegodišnji problem nedostatka smeštajnih kapaciteta u valjevskim vrtićima.

“Ukazala se mogućnost da dobijemo prostor gde ćemo smestiti decu, koja nisu uspela da se upišu zbog nedostatka mesta. Osim toga nameravamo da povećamo kapacitet gradskog obdaništa, a razmatramo i mogućnost da se u narednom periodu koriste i privatna obdaništa za smeštaj mališana po istim ili sličnim uslovima kao i u državnim vrtićima. To je jedan od načina da rešimo taj veliki problem“, rekao je Jeremić.

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojene su izmene i dopune programa poslovanja i programa komunalne izgradnje Gradske direkcije. Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaj o radu JP „Polet“ za 2015. godinu, kao i Odluku o načinu pokrića gubitaka ovog javnog preduzeća u prošloj godini.

Borisav Radojičić

Borisav Radojičić (Foto: Đorđe Đoković)

Član Gradskog veća Borisav Radojičić skrenuo je pažnju na to da su informacije u izveštaju o radu “Poleta” nedovoljne. „Iz izveštaja se ne vidi da su preduzete mere u toku godine da se sanira ovaj gubitak. Materijal je nepotpun, nejasan i kasno je dostavljen“, rekao je Radojičić.

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da je u izveštaju napisano da gubitak u “Poletu” iznosi tri miliona dinara, što je više od polovine planiranog gubitka za 2015. godinu.

“Ne samo da preduzeće nije smanjilo planirani gubitak, već ga je uvećalo. Ovo preduzeće je gubitaš iz godine u godinu i to u vreme kada se bavimo politikom štednje. Mislim da je ovo jedna od retkih pijaca koja pravi gubitke u Srbiji, jer obično su to najprofitabilnija preduzeća. Smatram da bi ovo preduzeće trebalo prekomponovati“, rekao je Dragan Jeremić na sednici Gradskog veća.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 8 sati 5 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 13 sati 15 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara