Razgovor gradonačelnika, njegovih saradnika i građana (foto: www.valjevo.rs)
Razgovor gradonačelnika, njegovih saradnika i građana (foto: www.valjevo.rs)
01.08.2016, 10:36

Gradonačelnik razgovarao sa građanima

č: | fb:

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović organizovao je u petak 29. jula 2016.godine prijem za građane, kako bi sagledao probleme zbog kojih traže podršku lokalne samouprave, saopštio je Odsek za informisanje.

„Planiram da razgovaram sa građanima i u neposrednom kontaktu, uz angažovanje nadležnih gradskih službi rešavamo probleme. Direktni razgovori doprinose poboljšanju komunikacije sa građanima i na taj način se povećava i stepen poverenja građana u institucije. Odgovornost koju smo preuzeli je velika, kao što su i problemi građana, čije interese treba da zastupamo“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović. Ovo će biti praksa i u narednom periodu.

 

U saopštenju Odseka za informisanje dalje se navodi:

„U direktnom razgovoru sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem našlo se više od 50 Valjevaca. On je obećao pomoć, ali u skladu sa zakonom i finansijskim mogućnostima.

Građani su sa gradonačelnikom i njegovim najbližim saradnicima razgovarali u vezi pitanja zapošljavanja, o legalizaciji objekata, problemima sa stambenim objektima, rašavanju komunalnih problema, stambenih pitanja, otklanjanja štete nastale kao posledica poplave i klizišta od 2014. godine, infrastrukturnim problemima na seoskom i prigradskom području, pitanju uspostavljanja – obezbeđenja ličnog pratioca za maloletnu decu sa posebnim potrebama, rešavanju imovinsko-pravnih odnosa, teškoj socijalno ekonomskoj situaciji, traženju finansijske pomoći, kanalizacionoj mreži i asfaltiranju puta u pojedinim delovima, pitanju otkupa izbegličkih stanova, problemu buke u Tešnjaru koju izaziva prejaka muzika, i još mnogo toga. Široka lepeza  pitanja i problema se našla pred gradonačelnikom i njegovim saradnicima.

Osim problema bilo je i lepih ideja i inicijativa građana, koje se  odnose se na održavanje manifestacije na Divčibarama.

 

Razgovoru sa građanima prisustvovali su i gradonačelnikovi najbliži saradnici: pomoćnici Saša Simić i Miroslav Pimić, član Gradskog veća Andra Savčić, odbornici Radoica Rstić i Milan Gajić i direktor JP Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva Zoran Trifunović.

Gradonačelnik je istakao da će postojati evidencija problema sa kojima se građani suočavaju i lično će kontrolisati rešavanje ovih prigovora i rad svojih saradnika“, navodi Odsek za informisanje Grada Valjeva u informaciji za javnost.

 

U informaciji, koju je Odsek za informisanje dostavio medijima, nije rečeno kada će i da li će biti organozovan prijem za ostalih 100 građana, koji su se takođe prijavili za razgovor sa gradonačelnikom, a nisu došli na red u petak. Ranije je Odsek za informisanje obavestio da se za prijem kod gradonačelnika prijavilo 150 sugrađana.

 

Prijem kod zamenika gradonačelnika

 

Zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić primaće građane na razgovor u četvrtak, 4. avgusta 2016. godine, u svom kabinetu na prvom spratu Gradske uprave, u terminu od 18.00 časova, saopštio je Odsek za informisanje.

U saopštenju se navodi da svi zainteresovani građani mogu da se prijave za razgovor kod zamenika gradonačelnika, tako što će doći lično i popuniti prijavu u prizemlju Gradske uprave na šalterima 16 i 17 (služba za predstavke i predloge Odeljenja za poslove organa grada), a mogu se prijaviti i telefonom na broj 294-747.

Ovo je drugi krug razgovora zamenika gradonačelnika sa građanima. Na prvom susretu 20. jula, Dragan Jeremić je razgovarao sa 50 Valjevaca.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati 49 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...