Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
01.08.2016, 12:26

Očekuju se pljuskovi, grad i olujni vetar

č: | fb:

Tokom popodneva, uveče i noćas, na području Valjeva i okoline na snazi  će biti narandžasti meteoalarm, jer se očekuju obilne padavine sa  grmljavinom i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru tokom tri sata, praćene vetrom olujne jačine i gradom, upozoravaju iz Gradske uprave.

„Apelujemo na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi  dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i  isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na  ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal, kako ne bi došlo  do rasipanja“.

 

Najavljena količina padavina, za tako kratak vremenski period, doneće veću količinu vode koju kanalizaciona mreža neće moći da primi, tako  da se očekuje zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama pa se  mole učesnici u saobraćaju da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima  na putu. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema najavama RHMZ, ovakvo vreme zadržaće se i u utorak.

Upozorenje na narandžasti meteoalarm imali smo i 15. jula. kada su bile najavljene padavine preko 30 litara kiše po kvadratnom metru tokom 12 sati, praćene vetrom olujne jačine i gradom. Na sreću, toga dana jeste padala kiša i duvao jak vetar, trajalo je kratko i bez posledica.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 47 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 57 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar