Knez Miloševa ulica (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa ulica (foto: Đorđe Đoković)
10.08.2016, 13:25

Delegacija Velenja u gostima Valjevu

č: | fb:

U okviru održavanja Tešnjarskih večeri, u valjevu borave gradonačelnik Velenja Bojan Kontič i Darko Lihteneker, direktor Školskog centra Velenje, saopštio je Odsek za informisanje i protokol.

„Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je sa saradnicima upriličio prijem za goste. On je istakao zadovoljstvo što su predstavnici Velenja u Valjevu i podsetio na dugogodišnju bratsku saradnju ova dva grada, koja datira još iz vremena bivše Jugoslavije. Istakao je da je uputno i korisno da se saradnja nastavi u svim oblastima gde postoji obostrani interes“.  

„Između naša dva grada postoje mnoge sličnosti u raznim oblastima i zato mi nismo na početku saradnje, već ona traje duži niz godina i nadam se da će se saradnja dalje nastaviti, proširivati i napredovati“, rekao je gradonačelnik Kontič, a prenosi Odsek za informisanje i protokol.

 

Prijem kod gradonačelnika

Prijem kod gradonačelnika (Foto: www.valjevo.rs)

U saopštenju se dodaje da je direktor Školskog centra Velenje Darko Lihteneker rekao da su obrazovni centar „Gorenja“ iz Velenja i Tehnička škola u Valjevu već uspostavili dobre odnose i saradnju putem razmene učenika i njihove obuke, a uspešnu saradnju ostvaruju već nekoliko godina i osnovne škole iz Valjeva i Velenja, putem razmene učenika, sve do učenja slovenačkog jezika u valjevskim školama i učenja srpskog jezika u slovenačkim školama.

Najavljena je poseta Velenju delegacije Valjeva do kraja godine, navodi se u saopštenju za javnost Odseka za informisanje i protokol.

 

Pored gostiju iz Velenja, u okviru Tešnjarskih večeri, u Valjevu borave i Ognian Zlatev, šef misije Evropske komisije iz Sofije i Valjevac Vlada Filipović, koji živi i radi u Briselu.

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 11 sati 37 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 3 komentara

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 18 sati 12 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...