Autokamp Breza (foto: Kolubarske.rs)
Autokamp Breza (foto: Kolubarske.rs)
20.08.2016, 07:47

Na Divčibarama prvi Planinski muzički festival

č: | fb:

Prvi Planinski muzički festival (Mountain music festival – MMF) održava se danas u autokampu Breza na Divčibarama.  

Pod sloganom "Udahni zvuk" Mountain music festival od 12.00 časova otvara svoje kapije nudeći posetiocima raznovrstan program do 23.00 časa. Kroz muziku, zabavu, avanturu, druženje, sport, sadržaje vezane za umetnost i prirodu organizatori će posetiocima otkriti i približiti i lepote Divčibara.

 

Autokamp Breza

Autokamp Breza (Foto: Kolubarske.rs)

U programu prvog MMF- a nastupaće horovi Emanuil i VA Cappella iz Valjeva, bendovi Pilot blues band i Nuur, takođe iz Valjeva, zatim IRIE FM, Iskaz i Rezzedo. U pauzama posetioce će zabavljati DJ Valternativa.

 

"Ono što ovaj festival razlikuje od drugih festivala jesu, pored raznovrsne i kvalitetne muzike, prateći sadržaji i to je posebnost MMF-a, a namenjeni su različitim starosnim uzrastima", kaže Andrija Marjanović, jedan od organizatora iz Udruženja građana Divčibare.

Andrija Marjanović

Andrija Marjanović (Foto: Đorđe Đoković)

Marjanović navodi da će, od pratećih sadržaja na ovom festivalu, posetioci imati priliku da se upoznaju sa osnovama joge na "Joga livadici", da se spuste zip-line-om, uživaju u "Gastro kutku" i probaju domaća jela i pića.

Edukacijski deo festivala biće realizovan u saradnji sa Istraživačkom stanicom Petnica, uz čiju pomoć će biti organizovane tri tribine, ppod nazivom "Uz pivo sa naučnikom", a u saradnji sa astronomima Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda" biće organizovane "Astrovibracije".

Tu je i "Avantura park" u kome će posetioci imati priliku da gađaju lukom i strelom, kroz „Orjentiring“ da testiraju svoju orijentaciju u prostoru, a moćiće i da se spuštaju speleo – užetom. Za najmlađe biće priređene animatorske igrice na "Divčibarskom kaleidoskopu" za decu uzrasta od pet do deset godina, a za sve uzraste biće otvoreno "Osmatralište" za ptice.

Cena karte za prvi Planinski muzički festival (Mountain music festival – MMF) koji se održava u autokampu Breza na Divčibarama je 200 dinara, dok je za decu do 10 godina ulaz besplatan.

Autokamp Breza

Autokamp Breza (Foto: Kolubarske.rs)

Na MMF-u i gosti iz međundarodnog volontersko kampa

 

Udruženje građana Divčibare, od 10. do 20. avgusta, organizovalo je na Divčibarama međundarodni volonterski kamp, a okupio je osmoro mladih iz Francuske, Španije i Italije, koji su zajedno sa volonterima iz Srbije radili na uređenju prostora autokampa "Breza" gde će se odvijati svi programi MMF-a.

Marina Tarus

Marina Tarus (Foto: Đorđe Đoković)

Učesnica međunarodnog kampa  iz Španije Marina Tarus kaže da je raduje to što će na prvom MMF-u promovisati i volonterski rad. Govoreći o svojim dosadašnjim iskustvima kroz volonterske kampove kaže da je boravila na Islandu, nedavno i u Francuskoj, ali naglašava da joj je boravak u Srbiji posebno i dragoceno iskustvo, zbog toga što je kroz ovaj kapm upoznala Srbiju, Valjevo, Divčibare i, što je najvažnije, stekla je nove prijatelje.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 25 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...