Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2014, 10:14

Pomoć za Rebelj

č: | fb:

Posle gotovo sat i po odbornici Gradske skupštine usvojili su, bez izmena, predloženi dnevni red današnje sednice. Među njima i tačku o pravilniku po kojem će se ubuduće sufinansirati programi medijske podrške. Sednici ne prisustvuje gradonačelnik Stanko Terzić.

Odbornici su se odrekli po 500 dinara svojih dnevnica za kupovinu ulaznica za humanitarni koncert „Nevernih beba“, dok predlog da se po 500 dinara svojih zarada odreknu zaposleni u Gradskim upravama, kao i funkcioneri i druga imenovana i postavljena lica nije prihvaćen zbog toga što je nezakonit.

Đorđe Aleksić

Đorđe Aleksić (Foto: Đorđe Đoković)

Predstavnik neformalnog udruženja „Prijatelji Rebelja“ Đorđe Aleksić se obratio odbornicima i rekao da je njihov cilj da se pomogne meštanima tog sela „da što pre dođu do kuća i puteva, da se planina sanira, da se dignu malinjaci i kupinjaci, vrate stada“. Kazao je da su prvi utisci Rebeljaca nakon klizišta koje je porušilo mnoge kuće bilo da odatle treba da se isele, ali kada se situacija smirila shvatili su da tu ipak mogu ostati. „Meštani su sami odredili lokacije gde bi se kuće mogle napraviti, a za izgradnju puta predložili su staru trasu koja svojevremeno nije ostvarena, pa bi stručnjaci što pre trebalo da dođu i odluče šta se može uraditi“, rekao je Aleksić.

Odbornicima su se pored Prijatelja Rebelja, obratili predstavnici Saveza invalida rada i Saveta potrošača, pa je, posle primedbi odbornika Dragana Mojsilovića kako je to „gubljenje vremena“, na predlog odbornika Milorada Ilića, odlučeno da ubuduće predstavnici građana mogu govoriti pošto se iscrpi dnevni red.

Predrag Bleki Savić

Predrag Bleki Savić (Foto: Đorđe Đoković)

Pred početak sednice, Udruženje građana „Dosta, bre!“ donelo je pred gradsku kuću stolicu za ombudsmana kojeg nema. Obična drvena stolica sa naslonom uz natpis „Za veću stolicu nema mesta u gradskoj kućici“!

Protest priperema i „Istinoljublje“, koje se protivi izgradnji brane i hidrosistema „Rovni“ i potapanju manastira Gračanica. Njima predsednica Slavica Pantelić Cupać nije dozvolila da se obrate odbornicima zbog gotovo preteće rečenice na kraju pismenog zahteva „...čekamo vas napolju“.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 17 sati 8 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 17 sati 7 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 13 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...