Divčibare (foto: Iulia Mikitenko)
Divčibare (foto: Iulia Mikitenko)
12.09.2016, 06:57

Divčibare i Petnicu razvija radna grupa

č: | fb:

Gradsko veće formiralo je radne grupe za Divčibare i Petnicu u cilju boljeg i bržeg razvoja, kao i daljeg unapređenja ova dva mesta nadomak Valjeva.

 

U obrazloženju se navodi da "Grad Valjevo ima potrebu za formiranjem radne grupe, kao operativnog tela, koje bi bilo zaduženo za koordinaciju rada javnih preduzeća i gradskih službi, i efikasnije praćenje realizacije odluka Grada na prostoru Divčibara u cilju opšteg unapređenja Divčibara, turističke ponude, komunalnih usluga i infrastrukture".

Kada je reč o radnoj grupi za Petnicu, objašnjeno je da je "naseljeno mesto Petnica prostor sa velikim potencijalom za unapređenje svojih već formiranih sadržaja, kao i stavljanja u funkciju postojećih prirodnih prostora izuzetnih karakteristika. Zbog značaja ovog naseljenog mesta, Grad Valjevo ima potrebu za aktiviranje svih postojećih turističkih sadržaja i prirodnih posebnosti sa idejom daljeg unapređenja ovog prostora".

 

Predsednik radne grupe za Divčibare je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, a njegov zamenik je član Gradskog veća David Maksimović, koji je i zamenik predsednika radne grupe za Petnicu na čijem je čelu zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Gvozdenović objašnjava razloge zbog kojih se vlast odlučila da formira radnu grupu za Divčibare.

 "Shvatajući značaj Divčibara u razvoju turizma, koji treba da bude stavljen u funkciju onako kako smo mi planirali, a pre svega se to odnosi na izgradnju infrastrukture na Divčibarama, konkretno kanalizacione mreže od čega ćemo početi, formirana je radna grupa, kao što je formirana i radna grupa za Petnicu, i samo formiranje ove dve radne grupe, gde su dva prva čoveka grada na njihovom čelu, govori o značaju i nameri ovog gradskog rukovodstva da se ove dve stvari uozbilje i da tu postignemo određene rezultate. Nadamo se da ćemo u najskorije vreme kada je, konkretno Divčibare u pitanju, sagledati mogućnosti, najpre ćemo videti da li je projekat do kraja urađen ili je neophodna revizija projekta, a mislim da jeste. Kažem, nadam se da ćemo sagledati mogućnosti da se na Divčibarama uradi kanalizacija makar za onaj uži centar i da na taj način to turističko mesto bude atraktivnije za investitore", objasnio je Slobodan Gvozdenović.

 

Što se tiče radne grupe o Petnici, gradonačelnik kaže da je "već sa gospodinom Jeremićem napravio plan".

 "Dragan će sa svojom radnom grupom taj plan početi odmah da realizuje u najkraćem mogućem roku, apliciraćemo za sredstva u nadležnim ministarstvima i organima vlade Republike Srbije, tako da će i Petnica u ovom mandatu biti stavljena u funkciju onako kako smo zamislili", precizirao je Slobodan Gvozdenović objašnjavajući na sednici Gradskog veća razloge za formiranje radne grupe za Divčibare i Petnicu.

 

Članovi radne grupa za Divčibare:

 

Zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović, pomoćnik gradonačelnika Saša Simić, direktorka Turističke organizacije Ana Marković, iz Odeljenja za urbanizam Predsrag Sević, predsednica Mesne zajednice Divčibare Branka Ilić, načelnica Odlejenja za lokalni razvoj Tijana Todorović i Dejan Žarković iz Gradske direkcije.

 

Članovi radne grupe za Petnicu:

 

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, direktor IS Petnica Vigor Majić, direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović, arhitekta u Odeljenju za urbanizam Jovan Jovanović, predsednik Mesne zajednice Petnica Radojica Živković, načelnik Odlejenja za imovinske poslove Darko Kostić i sveštenik Petničke crkve Dragan Jakovljević.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 54 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara