Skuppština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skuppština grada (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2016, 12:01

Odbornici o 2015. godini

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada usvojili su predlog Odluke o završenom računu budžeta grada Valjeva za 2015. godinu, kao i izveštaje o prošlogodišnjem poslovanju javnih preduzeća, ustanova, Doma zdravlja, Apoteke, Centra za socijalni rad...

Odbornici Skupštine grada usvojili su predlog Odluke o završenom računu budžeta grada Valjeva za 2015. godinu. Ukupno ostvareni  prihodi budžeta su 2,45 milijarde dinara, a rashodi su oko 2,1 milijardu dinara. Poslednjeg dana 2015. godine je na računu grada Valjeva bilo oko  3,3 miliona dinara.

 

Odbornik DS Slobodan Pavlović uz primedbu da Skupština kasno usvaja završni budžet grada Valjeva za 2015. godinu, s obzirom na to da je do kraja godine ostalo tri meseca, kritikovao je prethodnu vlast zbog toga što su na računu ostala neutrošena sredstva umesto da se investira u proširenje i rekonstrukciju vodovodne mreže, asfaltiranje seoskih i lokalnih puteva...

Na ovu kritiku ili sugestiju odbornika opozicije predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je sa mesta dobacio - "Vučić bi pevao da su mu demokrate ostavile para koliko smo mi ostavili aktuelnoj vlasti".

Odbornica Pokreta Dosta je bilo Snežana Spajić skrenula pažnju na izveštaj budžetskog revizora koji je ukazao na nepravilnosti u trošenju novca u 2015. godini.

 

Odbornici Dosta je bilo

Odbornici Dosta je bilo (Foto: Đorđe Đoković)

Odbornici DS

Odbornici DS (Foto: Đorđe Đoković)

Odbornici Skupštine grada usvojili su Izveštaj o izvršenju budžeta grada Valjeva za prvih šest meseci ove godine. Kako je navedeno u izveštaju prihodi i primanja su realizovania u iznosu od 1,22 milijarde dinara, što je oko 47 posto u odnosu na plan, dok su rashodi bili 1,1 milijardu dinara ili oko 42 posto planiranih sredstava.

 

Najviše vremena i pažnje na današnjoj sednici Skupštine grada je posvećeno izveštajima o radu i poslovanju Gradske direkcije, Vodovoda i Toplane. I pored toga što su Vodovod i Toplana gubitaši, prošlu godinu su završili sa milionskim gubicima, odbornici Skupštine grada vladajuće većine su usvojili izveštaje tih javnih preduzeća. 

 

Odbornici opozicije, DS i Pokreta Dosta je bilo, su bili protiv toga da se usvajaju izveštaji javnih preduzeća koja godinu završavaju sa gubicima. Odbornik demokrata Duško Rakić pita – "zašto usvojiti izvestaj javnog preduzeća koje beleži gubitke i zbg čega sva javna preduzeća gubitaši nemaju jednak tretman"?

Odbornik Pokreta Dosta je bilo Ljubomir Radović insistira na "merenju radnog učinka direktora i menadžmenta javnih preduzeća" uz poruku da oni moraju da polože račune za poslovanje preduzeća na čijem su čelu, smatrajući da nije dovoljan samo izveštaj u kome su, između ostalog, iskazani i gubici.

 

Odbornici Skupštine grada su na današnjoj sednici usvojili izveštaje o radu za 2015. godinu javnih preduzeća Vidrak  i Vodovod, izveštaj o raspodeli dobiti u Vidraku, kao i odluku o pokriću gubitka Vodovoda.   

Usvojeni su izveštaji o radu Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni i Turističke organizacije Valjevo za 2015. godinu, izveštaji o radu Doma zdravlja i Apoteke, kao i izveštaji o prošlogodišnjem radu ustanova kulture i UFK Valis.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 sati 44 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...