Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2016, 12:25

Grejanje počelo pre roka

č: | fb:

Zbog niskih temperatura, u Valjevu jutros bilo nula stepeni, Gradska toplana je odlučila da pusti grejanje svim korisnicima daljinskog sistema i pre zvaničnog početka grejne sezone.

 

Direktor Gradske toplane Zoran Stepanović najavljuje da će i narednih dana stanovi i poslovni prostori biti topli u danima kada temperature budu ispod 12 stepeni, bez obzira na to što zvanična grejna sezona počinje 15. oktobra. Stepanović dodaje da će, sudeći po prognozi, grejanje biti pušteno u petak i subotu, i to u režimu od  04.00 časa do podne i od 19.00 do 22.00 časa.

 

"Od ove grejne sezone radijatori će biti topli 24 časa i to u dane kada temperatura bude ispod nule", najavljuje direktor Gradske toplane. Prema njegovim rečima zalihe mazuta će potrajati do polovine decembra, a nakon toga biće kupljene nove količine koje će obezbediti grejanje do kraja sezone.

 

Zoran Stepanović

Zoran Stepanović (Foto: Đorđe Đoković)

Današnje grejanje stanova i objekata koji su priključeni na Gradski toplanu je praktično i topla proba na početku grejne sezone kako bi ekipe ispitale daljinski sistem. Stepanović kaže da nema većih problema, evidentirana je nekolicina manjih kvarova na podstanicama, koji će biti otklonjeni do zvaničnog početka grejne sezone.

 

Od ove grejne sezone biće grejani i oni objekti koji su ovog leta priključeni na toplovodnu mrežu, tako da će, pored postojećoh 318.000 kvadrata biti grejano novih 30.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje 29.04.2024

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 12 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 29.04.2024

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 5 komentara