Pruga u Klisuri reke Gradac (foto: Igor Tošić)
Pruga u Klisuri reke Gradac (foto: Igor Tošić)
03.07.2014, 09:26

Direktor obećao gotov posao. Posao nije ni počeo!

č: | fb:

Radovi na sanaciji oštećenja na pruzi Beograd – Bar, na deonicama Lazarevac – Lajkovac i Valjevo – Lastra, do kojih je došlo tokom majskih poplava, još nisu počeli iako je Dragoljub Simonović, generalni direktor Železnica Srbije, 20. maja u Valjevu rekao kako bi taj posao mogao da bude gotov za „mesec, mesec i po dana“.

U petak će, prema saznanjima Kolubarskih.rs, biti otvoren tender, a radovi bi na deonici Lazarevac – Lajkovac, u najboljem slučaju, mogli bi da počnu od ponedeljka, 7. jula.

Na tom delu Barske pruge reka Kolubara je u maju odnela oko 1,5 kilometara koloseka i jedan propust (most). Radovi bi, kako je ranije najavljivano, mogli da traju 20 radnih dana. Tek po okončanju tih poslova mogao bi da saobraća Beovoz do Valjeva.

Radovi na Barskoj pruzi kroz klisuru reke Gradac, zbog sedam odrona i šest klizišta, daleko su složeniji i do sada su urađena geološka ispitivanja tla i geodetska snimanja kako bi CIP mogao da pripremi projekte. Na toj deonici problem će biti i to na koji će način građevinska operatviva moći da pređe sa desne na levu obalu reke Gradac. Ovo tim pre što se radi o prirodnom zaštićenom dobru, odnosno mogućem narušavanju eko sistema.

Na Barskoj pruzi saobraćaj se odvija na deonicama Beograd – Lazarevac i Lastra – Samari – Požega – Užice – Prijepolje i dalje ka Baru. Voz Beograd – Bar trenutno saobraća jednom dnevno, u večernjem terminu, obilazno preko Mladenovca, Lapova, Stalaća i Požege, ka Užicu, Prijepolju i Baru. Zbog toga Železnice Srbije svakodnevno trpe velike finansijske gubitke u jeku turističke sezone.

Aktuelno

Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 4 sati 44 minuta

Valjevski pokret otpora ne izlazi na lokalne izbore

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima 2. juna, saopšteno je na konferenciji za novinare. "VPO nema moralno pravo da bude saučesnik u...  · 9 komentara

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 23 sati 27 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 9 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 4 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara