Pruga u Klisuri reke Gradac (foto: Igor Tošić)
Pruga u Klisuri reke Gradac (foto: Igor Tošić)
03.07.2014, 09:26

Direktor obećao gotov posao. Posao nije ni počeo!

č: | fb:

Radovi na sanaciji oštećenja na pruzi Beograd – Bar, na deonicama Lazarevac – Lajkovac i Valjevo – Lastra, do kojih je došlo tokom majskih poplava, još nisu počeli iako je Dragoljub Simonović, generalni direktor Železnica Srbije, 20. maja u Valjevu rekao kako bi taj posao mogao da bude gotov za „mesec, mesec i po dana“.

U petak će, prema saznanjima Kolubarskih.rs, biti otvoren tender, a radovi bi na deonici Lazarevac – Lajkovac, u najboljem slučaju, mogli bi da počnu od ponedeljka, 7. jula.

Na tom delu Barske pruge reka Kolubara je u maju odnela oko 1,5 kilometara koloseka i jedan propust (most). Radovi bi, kako je ranije najavljivano, mogli da traju 20 radnih dana. Tek po okončanju tih poslova mogao bi da saobraća Beovoz do Valjeva.

Radovi na Barskoj pruzi kroz klisuru reke Gradac, zbog sedam odrona i šest klizišta, daleko su složeniji i do sada su urađena geološka ispitivanja tla i geodetska snimanja kako bi CIP mogao da pripremi projekte. Na toj deonici problem će biti i to na koji će način građevinska operatviva moći da pređe sa desne na levu obalu reke Gradac. Ovo tim pre što se radi o prirodnom zaštićenom dobru, odnosno mogućem narušavanju eko sistema.

Na Barskoj pruzi saobraćaj se odvija na deonicama Beograd – Lazarevac i Lastra – Samari – Požega – Užice – Prijepolje i dalje ka Baru. Voz Beograd – Bar trenutno saobraća jednom dnevno, u večernjem terminu, obilazno preko Mladenovca, Lapova, Stalaća i Požege, ka Užicu, Prijepolju i Baru. Zbog toga Železnice Srbije svakodnevno trpe velike finansijske gubitke u jeku turističke sezone.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 17 sati 38 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 17 sati 38 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava 22.09.2023

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...