Iz arhive, Pijaca (foto: Đorđe Đoković)
Iz arhive, Pijaca (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2016, 07:30

Ljubinko Andrić novi v.d. direktora "Poleta"

č: | fb:

Tržišni inspektor Ljubinko Andrić, kadar SNS-a, imenovan je za v.d. direktora JKP "Polet" koje upravlja valjevskim pijacama.

Odbornici Skupštine grada na jučerašnjoj sednici smenili su dosadašnjeg direktora tog javnog preduzeća Dragana Brankovića (DSS), uz obrazloženje da se "gubici Poleta konstantno povećavaju, nedostaju investicija, a evidentan je pad usluga preduzeća".

 

Obrazloženje je za skupštinskom govornicom pročitao pomoćnik gradonačelnika Saša Simić, koji je istakao da je prošle godine gubitak Poleta bio preko tri miliona dinara, nema investicija, sve je manje usluga, otuda je konstantno smanjenje prihoda, a povećanje rashoda. "To znači da su direktor i odgovorna lica zbog svoje nemarnsti ili ne znam čega dozvolili tolike gubitke preduzeća", zaključio je Simić i predlažio razrešenje direktora "Poleta" Dragana Brankovića.

 

Protiv smene su bili odbornici Demokratske stranke

 

Predsednik valjevskih demokrata i odbornik u Skupštini grada Duško Rakić je upitao aktuelnu vlast zbog čega nije smenila i direktore Vodovoda i Toplane, kao i drugih javnih preduzeća koja takođe beleže gubitke. Rakić je podsetio da je smenjenom direktoru Draganu Brankoviću ova vladajuća koalicija, koja ga sada smenjuje uz obrazloženje da je loše radio, usvojila izveštaj o radu usvajajući program poslovanja, otuda pitanje šta se u nekoliko meseci promenilo. "Verovatno se radi o političkoj smeni i to treba reći, a ne da je razlog loše poslovanje ovog javnog preduzeća", rekao je Rakić.

Duško Rakić

Duško Rakić (Foto: Đorđe Đoković)

On je upozorio vladajuću koaliciju da se može desiti da zbog smene, pre isteka direktorskog mandata, Branković tuži Grad, kao što su to učinili nezakonito smenjeni direktori Toplane, Vidraka i Centra za kulturu. "Cena koju sada plaćaju svi građani Valjeva zbog pogrešne odluke, tadašnje  vladajuće većine, da se direktori izabrani po konkursu razreše funkcije pre isteka mandata, je 3,2 miliona dinara, koliko je iz gradske kase plaćeno obeštećenje tim direktorima", poručio je Duško Rakić. 

 

Pre glasanja o smeni Dragana Brankovića (DSS) skupštinsku salu su napustili Zoran Matić (DSS) i Milenko Dragojević (DSS), odbornici koji su na izbornoj listi vladajuće SNS.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 12 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 15 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 5 komentara