Trg Živojina Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg Živojina Mišića (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2016, 14:05

Vip 4G mreža za brzi prenos podataka dostupna u Valjevu

č: | fb:

Nakon što je Vip u aprilu prošle godine prvi uveo mobilnu mrežu najnovije četvrte generacije, ova tehnologija sada je na raspolaganju i korisnicima u Valjevu.

 

Vip 4G signal u Valjevu, u ovom trenutku pored centra grada, pokriva i Tešnjar, Pećinu, Brđane, Kličevac, naselje Oslobodioci Valjeva, kao i deo naselja Gradac.


"Vip mobile stalno ulaže u svoju mrežu i tehnologiju kako bismo obezbedili bolji kvalitet postojećih usluga i unapredili iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja. Nedavno smo postavili 800. 4G baznu stanicu, a do kraja godine ćemo omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni internet za 77 posto stanovništva, u više od 70 manjih i većih gradova Srbije", ističe Natali Delić, CTO kompanije Vip mobile.

 

Pored Valjeva, do kraja godine brza 4G mreža stiže i u sve veće gradove Kolubarskog, Mačvanskog i Sremskog okruga – Loznicu, Šabac, Lazarevac, Rumu, Sremsku Mitrovicu i druge.

 

4G mreža omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja. Prosečne brzine su između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Tako korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala.

 

Prelazak na Vip 4G mrežu je jednostavan, neophodno je da korisnik ima odgovarajuću postpejd tarifu i telefon, i da zameni postojeću karticu za 4G SIM karticu uz zadržavanje postojećeg broja. Vip u svojoj ponudi ima veliki izbor 4G uređaja za svačiji džep, kao i NOVA tarife sa dovoljno uključenih megabajta za surf.

 

Više informacija o Vip 4G mreži na www.vipmobile.rs, 060/1234 i u Vip centrima širom Srbije.

 

Vip mobile

 

Vip mobile je najmlađi mobilni operater u Srbiji koji postavlja nove standarde na tržištu telekomunikacija. Zahvaljujući najsavremenijoj mrežnoj infrastrukturi, Vip korisnicima nudi širok raspon usluga iz domena mobilne komunikacije, kao i digitalnih, data i IT rešenja. Vip zapošljava 1.000 stručnjaka sa ciljem da pruži najbolje korisničko iskustvo za više od 2,1 miliona pripejd, postpejd i poslovnih korisnika. U 2015. godini kompanija je ostvarila udeo na tržištu od 22,5% i prihode od 206,8 miliona evra. Svojim odgovornim poslovanjem Vip je prepoznat kao pouzdan partner i incijator brojnih pozitivnih promena u društvu, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Sa do sada uloženih 916,6 miliona evra kompanija predstavlja najveću grinfild investiciju u Srbiji. Vip mobile je član Telekom Austrija Grupe (ATX:TKA), vodećeg pružaoca digitalnih i komunikacionih usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope sa više od 24 miliona korisnika u osam zemalja, prihodima od preko 4 milijarde evra i više od 17.500 zaposlenih. Grupa je evropska jedinica kompanije América Móvil, trećeg po veličini provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 dan 12 sati

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara