Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2014, 14:29

Usvojen plan sanacije i Odluka za medije

č: | fb:

Gradski većnici usvojili su plan kojim je detaljno preciziran obim radova koji su potrebni, kako bi se hitno sanirale štete od poplava na teritoriji Valjeva. Procenjena vrednost radova je oko 127,4 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Grada.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da zbog kašnjenja lex specialisa, nije moguće krenuti odmah sa radovima.  „U slučaju redovnih procedura, sanacije neće biti hitne“, rekao je Kovač. On je informisao članove Gradskog veća da su „Srbija vode“ naložile preduzeću „Erozija“ da izvrši zaštitu obale Kolubare, delimično su uklonjeni nanosi i raščišćeno je korito reke. Što se tiče rekonstrukcije regionalnog puta za Loznicu, problem je što Preduzeće za puteve Srbije ne dozvoljava da se prekopa regionalni put, kako bi Elektrodistribucija Valjevo izmestila kablove koji su počupani u poplavama. Putari traže bušenje ispod puta i korita reke, što mnogo poskupljuje radove i onemogućava da se hitno uradi sanacija puta.

Program hitne sanacije objekata infrastrukture i vodotokova Gradske Direkcije, naćiće se pred odbornicima Skupštine grada na sutrašnjoj sednici.

Gradski većnici su na današnjoj sednici usvojili izmene Odluke o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata  u oblasti javnog informisanja, koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Valjeva. Nakon predloga odbornika na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Valjeva, u Odluku je uneto da za budžetska sredstva projektnog finansiranja imaju mogućnost da konkurišu  dnevne i periodične novine, pored elektronskih medija i internet portala. Odluka je izmenjena i u delu sastava članova Komisije, koja u svom sastavu treba da ima predsednika i četiri člana, od kojih su dva člana iz redova nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika, koji nisu u sukobu interesa.

Na trajno korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova- Sektoru za vanredne situacije je preneto 37 protivgradnih raketa TD-6B, bez naknade, za potrebe protivgradne zaštite na teritoriji grada Valjeva, objavljeno je na sajtu Grada.

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 12 sati 14 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 14 sati 41 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.