Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2014, 14:29

Usvojen plan sanacije i Odluka za medije

č: | fb:

Gradski većnici usvojili su plan kojim je detaljno preciziran obim radova koji su potrebni, kako bi se hitno sanirale štete od poplava na teritoriji Valjeva. Procenjena vrednost radova je oko 127,4 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Grada.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da zbog kašnjenja lex specialisa, nije moguće krenuti odmah sa radovima.  „U slučaju redovnih procedura, sanacije neće biti hitne“, rekao je Kovač. On je informisao članove Gradskog veća da su „Srbija vode“ naložile preduzeću „Erozija“ da izvrši zaštitu obale Kolubare, delimično su uklonjeni nanosi i raščišćeno je korito reke. Što se tiče rekonstrukcije regionalnog puta za Loznicu, problem je što Preduzeće za puteve Srbije ne dozvoljava da se prekopa regionalni put, kako bi Elektrodistribucija Valjevo izmestila kablove koji su počupani u poplavama. Putari traže bušenje ispod puta i korita reke, što mnogo poskupljuje radove i onemogućava da se hitno uradi sanacija puta.

Program hitne sanacije objekata infrastrukture i vodotokova Gradske Direkcije, naćiće se pred odbornicima Skupštine grada na sutrašnjoj sednici.

Gradski većnici su na današnjoj sednici usvojili izmene Odluke o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata  u oblasti javnog informisanja, koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Valjeva. Nakon predloga odbornika na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Valjeva, u Odluku je uneto da za budžetska sredstva projektnog finansiranja imaju mogućnost da konkurišu  dnevne i periodične novine, pored elektronskih medija i internet portala. Odluka je izmenjena i u delu sastava članova Komisije, koja u svom sastavu treba da ima predsednika i četiri člana, od kojih su dva člana iz redova nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika, koji nisu u sukobu interesa.

Na trajno korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova- Sektoru za vanredne situacije je preneto 37 protivgradnih raketa TD-6B, bez naknade, za potrebe protivgradne zaštite na teritoriji grada Valjeva, objavljeno je na sajtu Grada.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 17 sati 42 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 17 sati 41 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava 22.09.2023

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...