Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2016, 13:55

Laboratorija za bolju kontrolu vode

č: | fb:

U okviru Fabrike vode na Pećini otvorena je mikrobioloska laboratoriju, kako bi se obezbedila kontinualna mikrobiološka kontrola vode u distributivnom sistemu, saopšteno je iz JKP "Vodovod".

 

Mikrobioloska laboratorija

Mikrobioloska laboratorija (Foto: vodovodva.co.rs)

"Na ovaj način obezbedićemo da potrošačima bude isporučena apsolutno bezbedna i kvalitetna voda. To naravno ne znači da do sada voda nije bila kvalitetna i bezbedna, ali će sada nakon nabavke  mikrobioloske laboratorije, biti poboljšana kontrola vode u toku prerade. Na taj način ćemo smanjiti i troškove prerade sirove vode", objašnjava direktor Vodovoda Đorđe Milanović.

 

Dodaje da je vrednost investicije dva miliona dinara, a pored građevinskih radova, nabavljen je autoklav, dva inkubatora, uređaj za membran filtraciju, tehnička vaga, vodeno kupatilo, brojač kolonija i "UV" lampa.

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 17 sati 35 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara

 (foto: )
Jubilej Pre 18 sati 33 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.