Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2017, 15:05

Skupština usvojila novu Odluku o nagradama

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas su usvojili Odluku o nagradi Grada Valjeva kojom je povećan broj oblasti sa devet na 14, a pojedine oblasti su razdvojene i drugačije formulisane. 

 

Novina je i to da se godišnja nagrada, koja se dodeljuje svake godine povodom Dana grada 20. marta, može dodeliti posthumno. Odlukom je propisano da se o dodeli nagrada, po predlogu Komisije, glasa za svaku oblast posebno, a ne u celini kao što je to bilo predviđeno prethodnom odlukom.

 

Pored dosadašnjih devet oblasti – privreda; obrazovanje i vaspitanje; stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata; nauka, inovacija i pronalazaštvo; urbanizam i arhitektra; medicina i briga o zdravlju; umetnost; kultura i informisanje; sport, dodate su nove, a neke oblasti su razdvojene.

 

Nove oblasti su poljoprivreda, humanost, i čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja. Oblast zaštita životne sredine je izdvojena iz urbanizma i arhitekture, dok je iz oblasti medicina i briga o zdravlju izdvojena kao posebna socijalna zaštita i humanitarni rad.

 

Imenovana Komisija za nagrade

 

Predsednik Komisije koja će odlučivati o dodeli nagrade Grada Valjeva je dr Zoran Živković (SPS), a njegova zamenica je odbornica Gorica Selaković (SNS). 

 

Na današnjoj sednici Skupštine grada imenovana je Komisija od 11 članova, među kojima je četiri lekara, pored predsednika dr Živkovića, o dobitnicima nagrade odlučivaće dr Željka Marić, dr Zoran Jokić i dr Saša Žunjić. U Komisiji su direktor Istraživačke stanice PetnicaVigor Majić, direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić, profesor VIPOS-a Branko Matić, profesor fizičkog vaspitanja u penziji Milan Korać odbornik Viktor Mićić i Đorđe Jovančić koji predstavlja kabinet gradonačelnika.

Mandat članova Komisije traje dve godine, a njihov zadatak je da sačine obaveštenje o uslovima za dodelu nagrada i utvrdi predlog odluke o dodeljivanju nagrade za dela po oblastima predviđenim Odlukom o nagradi Grada Valjeva.

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 18 sati 37 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 20 sati 3 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...