Protest na trgu (foto: Đorđe Đoković)
Protest na trgu (foto: Đorđe Đoković)
08.07.2014, 21:14

Žene u crnom napadnute u Valjevu

č: | fb:

Aktivisti nevladine organizacije "Žene u crnom" napadnuti su večeras u Valjevu tokom protesta u znak podrške žrtvama Srebrenice.

Nekoliko aktivista je povređeno posle napada grupe mladih ljudi, koja je sve vreme skupa protestovala, pa je policija, koja je obezbeđivala skup ,uhapsila njih nekoliko.

Aktivisti "Žena u crnom" su na centralnom gradskom trgu razvil transparent kojim traže da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost. Nedugo zatim počeli su da se okupljaju mladi ljudi uglavnom obučeni u majice "četnici Valjeva" i vređjaju aktiviste "Žena u crnom". Većina prolaznika centralnom Karađorđevom ulicom stajala je na trotoarima preko puta Gradskog trga i odatle posmatrala šta se dešava.

Ispred zgrade PU Valjevo

Ispred zgrade PU Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

Aktivistkinje su gađane jajima, a policija, koja je u međuvremenu dobila pojačanja, pokušavala je da održi red i na taj način što je nekoliko najratobornijih uhapsila i "maricom" sprovela u Policijsku upravu.

Kada je, gotovo posle sat vremena, skup bio okončan, a aktivisti "Žena u crnom" počeli da pakuju transparent, nekoliko mladića je iskoristilo nepažnju policajaca, upalo među aktiviste, uglavnom žene, i napalo ih, pa je nekoliko njih posle udaraca završilo na asfaltu.

Policija je tada reagovala, primenila silu, i uhapsila još trojicu mladića, koji su takođe privedeni. 

Načelnik Saša Marković sa policajcima u ul Vuka Karadžića

Načelnik Saša Marković sa policajcima u ul Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Policija obezbeđuje jedan hostel u centru grada, gde su odseli učesnici protesta, koji su danas biciklima došli iz Beograda. Oni sutra nastavljaju put Lotnice, a prekosutra su u Potočarima.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 2 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 52 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.