Kafane u Tešnjaru (foto: Đorđe Đoković)
Kafane u Tešnjaru (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2017, 10:59

Radno vreme za ugostitelje u Tešnjaru do jedan čas

č: | fb:

Radno vreme svih ugostiteljskih objekata u Tešnjaru, biće do jedan čas iza ponoći, odlučilo je Gradsko veće. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je objasnio da je odluka doneta nakon što je skoro 200 žitelja stare čaršije, ali i iz nekoliko okolnih ulica, predalo peticiju u Gradsku upravu zbog preglasne muzike koja se čuje do "sitnih sati" i pokrenulo inicijativu da se ograniči radno vreme kafićima u Tešnjaru.

 

"Neki vlasnici ugostiteljskih objekata počeli su da registruju noćne klubove u prostorima koji ne zadovoljavaju ni minimum uslova. S obzirom na to da mi još uvek nemamo propisane jasne uslove šta koji objekat treba da ispunjava da bi imao određenu kategorizaciju, da bi recimo mogao da se registruje kao noćni klub, ova odluka je trenutno jedini način da sprečimo, praktično, zloupotrebu naše prethodne odluke po kojoj je propisano radno vrme noćnih klubova do tri časa iza ponoći", kaže Jeremić.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Dodaje da je ovom odlukom precizirano da radno vreme ugostiteljskih objekata u Tešnjaru radnim danima bude do ponoći, a vikendom do jedan čas iza ponoći.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da postoje i drugi načini da se uvede red u Tešnjar, kada je reč o preglasnoj muzuci do ranih jutarnjih sati, kao što je merenje buke, ali kako reče "sve to je manje efikasno i ne donosi željeni rezultat".

 

On je najavio i mogućnost donošenja odluke kojom će se u sve ugostiteljske objekte u Tešnjaru vratiti "muzika bez struje".

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 1 dan

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 1 dan 1 sati

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...