SRC Petnica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2017, 11:01

Ovog leta skuplje kupanje u Petnici?

č: | fb:

U Sportsko rekreativnom centru Petnica završena je zimska sezona, spušten je balon nad olimpijskim bazenom i već su počele pripreme za letnju sezonu koja će startovati 1. juna, najavljeno je iz UFK "Valis" koja gazduje petničkim bazenima.

 

Direktor "Valisa" Aleksandar Mijailović kaže da postoji mogućnost da, ukoliko vremenski uslovi dozvole, petnički bazeni budu otvoreni i ranije, tačnije poslednjeg vikenda u maju.
Mijailović kaže da su već počeli radovi na pripremi bazena za letnju sezonu.

 

- Za nekoliko dana završićemo plastifikaciju tri bazena, dezobarijere će biti betonske i ispunjene anti-slip oblogom, opremićemo hlornu stanicu sa uređajem za detekciju i neutralizaciju hlora. U planu je i sređivanja platoa i staza na kojima će biti postavljen "štampani" beton, koji se ne kliza i estetski je lepši. Uradićemo i drenažu kanala na delu bivšeg terena za mini golf i srediti dečje igralište - najavljuje Mijailoviić.

Aleksandar Mijailović

Aleksandar Mijailović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ovog leta kupanje u petničkim bazenima, najveroivatnije, će biti skuplje. Danas će Upravni odbor "Valisa" predložiti nove cene, koje, kako kaže Aleksandar Mijailović, nisu menjane od 2010. godine. Predlog je da dnevna ulaznica košta 250 dinara, 170 dinara popodnevna, dok bi mesečna ulaznica koštala 2.500 dinara, a sezonska 4.500 dinara. Odluku o novim, višim cenama donosi gradonačelnik na predlog Upravnog odbora.

 

Za zimsku sezonu prihod pola miliona dinara

 

U Valisu kažu da je ova zuimska sezona bila prva kompletna, s obzirom na to da su bazen koristili od oktobra do maja i klubovi i građani, a posebno je značajno to što je dve nedelje zimskog raspusta zatvoreni bazen besplatno koristilo 580 dece valjevskih osnovnih škola.

 

Direktor Valisa Aleksandar Mijailović kaže da je u zimskoj sezoni prodato 1.883 dnevnih i 35 mesečnih ulaznica, čime je ostvarem prihod od 545 hiljada dinara, što, kako kaže direktor, nije dovoljno za pokriće troškova zatvorenog bazena. Navodi da su mesečni računi za struju iznosili od 350 do 380 hiljada dinara, dok je za gas, koji se koristi za zagrevanje balona, potrošeno 4,8 miliona dinara. "Jedina povoljnost nam je to što voda u bazenu dolazi sa termalnog izvora, tako da je konstantno topla u proseku 24 stepena", kaže Aleksandar Mijailović.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 19 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara