SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2017, 11:27

U Petnici 5.500 kupača, uskoro i noćno kupanje

č: | fb:

Spas od vrućine na bazenima SRC Petnica potražilo je u protekla tri dana preko 5.500 posetilaca i to ne samo iz Valjeva i okolnih opština, nego i iz rugih gradova Srbije.

 

"Juče je prodato 2.600 karata, u petak 1.400, dok je u subotu na bazenima u Petnici bilo 1.500 kupača. Pored Valjevaca i žitelja susednih opština, bilo ih je iz Beograda, Obrenovca, Užica, Šapca, čak je bila i jedna grupa iz Kosovske Mitrovice", kaže Aleksandar Mijailović direktor UFK "Valis" koja gazduje bazenima u Petnici. Dodaje da je na petničkim bazenima svakodnevno i preko stotinu mališana koji su u školici plivanja.

 

I ove sezone biće noćnog kupanja u SRC Petnica. Ukoliko vremenski uslovi dozvole kapije će biti otvorene i noću sledeće nedelje. Mijailović objašnjava da bi bilo noćnog kupanja temperatura vazduha mora da bude preko 25 stepeni, što će, sudeći po vremenskoj prognozi, biti sledeće nedelje o čemu će ljubitelji noćnog kupanja biti na vreme obavešteni.

 

Besplatne ulaznice

 

Za razliku od mnogih gradova u Srbiji, koji svoje najbolje đake i studente nagrađuju besplatnim ulaznicama za bazene, u Valjevu takve nagrade nema. Odluku o besplatnom kupanju treba da donese Upravni odbor "Valisa", ali na predlog gradskog rukovodstva ili škola. Takva inicijativa je za sada izostala.

 

"Besplatne ulaznice su obezbeđene za decu sa posebnim potrebama i njihove pratioce, kao i za decu iz hraniteljskih porodica. Nama su se obratila udruženja sa zahtevom da damo besplatne ulaznice za decu sa posebnim potrebama, dostavljen nam je spisak, i ona mogu besplatno da koriste petničke bazene tokom letnje sezone", kaže Aleksandar Mijailović direktor UFK "Valis".
 

Devna ulaznica košta 250 dinara, 170 dinara je popodnevna, dok mesečna ulaznica iznosi 2.500, a sezonska 4.500 dinara. Cena noćnog kupanja biće 200 dinara.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 41 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 36 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...