Rupa u Ulici kneza Jovice (foto: Đorđe Đoković)
Rupa u Ulici kneza Jovice (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2017, 07:00

Život u paralelnim svetovima

č: | fb:

Mi i vi kao da živimo u paralelnim svetovima. Vi nam govorite o administrativnim zabranama i o tome kako se problem rešava u Beogradu. Mi vama govorimo o stvarnom životu, o tome da činjenice koje su i previše ozbiljne ruše sve administrativne zabrane i da se problem rešava na terenu po viđenju, a ne po kancelarijama u Beogradu.

 

Da li smatrate da je normalno da u drugoj deceniji XXI veka pacovi ulaze u naše kuće, uz realnu opasnost od zaraze?

 

Da li znate da je opasnost od povređivanja dece i građana stalno prisutna u našim glavama?

 

Da li shvatate da je snabdevanje građana do te mere otežano da se već dešavalo da kamioni ostaju zaglavljeni u provaljenom podzemnom kanalu, pa svaku jesen očekujemo sa zebnjom?

 

Da li vam je kao stručnjacima jasno da se ne može krpiti nešto što je dotrajalo i što će u narednim godinama stvarati iste probleme, čak i ako ih sada privremeno rešite? Mi smatramo da je neozbiljno ovaj problem rešavati privremeno, jer cigla od koje je građen podzemni kolektor već preko sto godina propada u vlazi i tome nema pomoći. Zakrpite li danas dvadeset, sutra će se pojaviti novih četrdeset rupa. Podzemni kolektor je skriven i od naših i od vaših očiju, i može biti da je stanje gore nego što svi mi pretpostavljamo.

 

Kako mislite da bilo kome pokažete podzemni kolektor, na koji način i u koje svrhe?

 

Zar vam je nešto što se ne vidi važnije od npr. Grbovićevog konaka, kojeg ste ne trepnuvši srušili (bio je, takođe, dotrajao) i ne pomišljajući da izgradite istovetno zdanje na osnovu postojećih skica, fotografija i živih svedoka? Da ne govorimo o srušenoj staroj školi, pa, ako hoćete, i o konaku kneza Jovice, kojeg, verovatno, čeka slična sudbina.

 

Mi, žitelji Ulice kneza Jovice, želimo da živimo u zdravoj sredini, bez svakodnevnih stresnih situacija, i, konačno, u XXI-om, a ne u XIX-om veku, u uslovima dostojnim čoveka.

 

Naš problem vi možete da rešite ako hoćete, a ako nećete - naći ćete izgovor.

 

Dobrosav Boba Stojnić

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 13 sati 25 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 21 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara