Registracija Prijava preko FB
Radovi od Resnika do Valjeva (foto: Goran Milićević)
Radovi od Resnika do Valjeva (foto: Goran Milićević)
08.09.2017, 11:06

Radovi od Resnika do Valjeva počinju sutra

č: | fb:

Druga faza radova na obnovi barske pruge od Resnika do Valjeva, počeće sutra (subota), u okviru koje će biti rekonstruisana deonica Vreoci - Valjevo, koja nije mogla u potpunosti da se uradi u špicu turističke sezone.

 

Kako navode u RŽD "Internešnl", na deonici će biti položeno 14, 8 kilometara gornjeg stroja koloseka, biće montirano šest putnih prelaza, sanirano sedam nadvožnjaka i remontovano 11 mostova. Osim toga, duž cele deonice od u dužini od 42 kilometra biće zamenjena kontaktna mreža.

 

U prethodnoj fazi, koja je otpočela u julu 2016, rekonstruisano je 35 kilometara deonice Resnik - Vreoci, na kojoj je u potpunosti rekonstruisan tunel Bela Reka, remontovani su stanični koloseci, zamenjena šinska polja, SS uređaji i kontaktna mreža, a izvršen je i kompletan remont postojećih mostova i natputnjaka.

 

Planirano je da svi radovi na deonici Resnik – Valjevo budu završeni do kraja 2017. godine. Vrednost projekta iznosi oko 80 miliona američkih dolara i realizuje se iz ruskog izvoznog kredita.

Aktuelno

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 5 sati 47 minuta

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 20 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 5 sati 49 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 9 sati 10 minuta

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, Ubu tri i u...  · 1 komentar