Škola Integral (foto: Iz arhive Podružnice matematičara Valjevo)
Škola Integral (foto: Iz arhive Podružnice matematičara Valjevo)
11.09.2017, 08:40

O početku rada škole "Integral"

č: | fb:

Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija, ove školske godine, upisuju 32. generaciju polaznika Škole za ljubitelje matematike "Integral" i Škole za mlade programere "Integral".

 

Već četvrtu deceniju "Integral" predstavlja organizovan oblik rada sa učenicima zainteresovanim za matematiku i programiranje. 

 

Sadržaj rada čine teme koje se oslanjaju na redovnu i dodatnu nastavu matematike i teme koje produbljuju matematička znanja polaznika, obogaćuju ih novim saznanjima i pripremaju za nastavak školovanja.

 

Nastava se izvodi jednom nedeljno u toku 25 nedelja, u blokovima od po dva školska časa, a polaznici su učenici od I do VIII razreda osnovne škole. Početak "Integralove" školske godine je u ponedeljak 2. oktobra 2017. Nastava za sve grupe se izvodi u prostorijama Valjevske gimnazije.

 

Detaljnije informacije o uslovima pohađanja, rasporedu rada po grupama i predavačima dostupne su na sajtu www.dms-valjevo.org/integral

 

Za učenike prvog i drugog razreda nastava se pored klasičnih metoda rada organizuje i u obliku matematičkih igraonica, a za starije ova škole je svojevrsna priprema za matematička takmičenja, što kasnije rezultira veoma dobrim rezultatima naših polaznika na takmičenjima iz matematike i programiranja na svim nivoima i prijemnim ispitima.

 

Za polaznike škole programiranja pripremljene su zanimljive teme koje treba da podrže mlade talente zainteresovane za programiranje i da na adekvatan način predstave osobenosti ove discipline na kojoj počiva čitav tehničko-tehnološko razvoj u 21. veku.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 24 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara