Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2014, 10:30

Odborničko utrkivanje u nevreme

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada odrekli su se dnevnica od 3.000 dinara kao vid pomoći postradalima i ugroženima u nezapamćenim poplavama. Danas su se u skupštinske klupe vratili odbornici Srpske napredne stranke nakon što su 28. februara napustili skupštinsko zasedanje. Kasno sinoć odbornici su telefonom obavešteni da će zbog proglašene vanredne situacije, koja je i dalje na snazi,  na današnjoj sednici lokalnog parlamenta na dnevnom redu  biti samo tačka o elementarnoj nepogodi koja je zadesila Valjevo.

Predstavnici naroda 45 minita su se utrkivali u tome ko je prvi predložio da se sa dnevnog reda skinu planirane tačke, promena Statuta, analiza rada nekoliko javnih preduzeća i kadrovska pitanja. Odbornici SNS prvi su se javili za reč predlažući da se danas raspravlja samo o posledicama nezapamćene poplave. Potom su demokrate pojasnile da je predlog njihov, jer su odbornici DS  juče podneli inicijativu za promenu dnevnog reda. U utrkivanje se uključila i vladajuća koalicija ustvrdivši da je  vladajuća većina prva zahtevala da se skinu sve tačke sa dnevnog reda i da se danas razmatra samo izveštaj o poplavama. Ne utvrdivši ko je pobedio u trci, tačnije ko je  prvi predložio izmenu dnevnog reda, odbornici su otpočeli sa radom. Izveštaj o situaciji pre, za vreme i posle najveće elementarne nepogode koja je zadesila Valjevo odbornicima i građanima podnosi zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, dok gradonačelnik, koji je istovremeno i šef  Štaba za vanredne situacije, sedi u skupštinskoj klupi i pažljivo prati izlaganje zamenika gradonačelnika o najvećoj elementarnoj nepogodi u istoriji Valjeva.

Balvan je opravdao branu

Odbornici SNS zatražili su od gradskog rukovodstva da javno kažu da li grad ima dugoročan plan za regulacije svojih rečnih vodotokova ili će se i u ubuduće, kako su rekli, sve svesti na kamione, vreće sa peskom i dobrovoljce. Predložili su  i da se donese odluka da se brana „Rovni”završi u najkraćem roku, jer je, očigledno, veća katastrofa sprečena upravo zahvaljujući akumulaciji. Polemike više nema o tome da li nam akumulacija treba ili ne, jer svi smo svedoci da je jedan balvan opravdao branu, poručili su naprednjaci.

Odbornik DS dr Predrag Živanović podneo je ostavku, o čemu je Skupštinu obavestila predsedavajuća.

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 14 sati 55 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara