Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2014, 10:30

Odborničko utrkivanje u nevreme

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada odrekli su se dnevnica od 3.000 dinara kao vid pomoći postradalima i ugroženima u nezapamćenim poplavama. Danas su se u skupštinske klupe vratili odbornici Srpske napredne stranke nakon što su 28. februara napustili skupštinsko zasedanje. Kasno sinoć odbornici su telefonom obavešteni da će zbog proglašene vanredne situacije, koja je i dalje na snazi,  na današnjoj sednici lokalnog parlamenta na dnevnom redu  biti samo tačka o elementarnoj nepogodi koja je zadesila Valjevo.

Predstavnici naroda 45 minita su se utrkivali u tome ko je prvi predložio da se sa dnevnog reda skinu planirane tačke, promena Statuta, analiza rada nekoliko javnih preduzeća i kadrovska pitanja. Odbornici SNS prvi su se javili za reč predlažući da se danas raspravlja samo o posledicama nezapamćene poplave. Potom su demokrate pojasnile da je predlog njihov, jer su odbornici DS  juče podneli inicijativu za promenu dnevnog reda. U utrkivanje se uključila i vladajuća koalicija ustvrdivši da je  vladajuća većina prva zahtevala da se skinu sve tačke sa dnevnog reda i da se danas razmatra samo izveštaj o poplavama. Ne utvrdivši ko je pobedio u trci, tačnije ko je  prvi predložio izmenu dnevnog reda, odbornici su otpočeli sa radom. Izveštaj o situaciji pre, za vreme i posle najveće elementarne nepogode koja je zadesila Valjevo odbornicima i građanima podnosi zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, dok gradonačelnik, koji je istovremeno i šef  Štaba za vanredne situacije, sedi u skupštinskoj klupi i pažljivo prati izlaganje zamenika gradonačelnika o najvećoj elementarnoj nepogodi u istoriji Valjeva.

Balvan je opravdao branu

Odbornici SNS zatražili su od gradskog rukovodstva da javno kažu da li grad ima dugoročan plan za regulacije svojih rečnih vodotokova ili će se i u ubuduće, kako su rekli, sve svesti na kamione, vreće sa peskom i dobrovoljce. Predložili su  i da se donese odluka da se brana „Rovni”završi u najkraćem roku, jer je, očigledno, veća katastrofa sprečena upravo zahvaljujući akumulaciji. Polemike više nema o tome da li nam akumulacija treba ili ne, jer svi smo svedoci da je jedan balvan opravdao branu, poručili su naprednjaci.

Odbornik DS dr Predrag Živanović podneo je ostavku, o čemu je Skupštinu obavestila predsedavajuća.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 55 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 44 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.