Registracija Prijava preko FB
Deonica Resnik-Vreoci (foto: Goran Milićević)
Deonica Resnik-Vreoci (foto: Goran Milićević)
30.10.2017, 13:32

Ponovo krađa na gradilištu deonice Resnik-Vreoci

č: | fb:

Tokom proteklog vikenda na železničkoj deonici Resnik - Valjevo, gde je u toku završna faza radova, desilo se nekoliko velikih krađa, čime je ugrožena realizacija važnog državnog projekta, saopšteno je iz kompanije "RŽD Internešnl", koja izvodi radove na barskoj pruzi.

 

Kako se navodi u saopštenju, u noći između 27. i 28. oktobra, između stanica Lazarevac i Vreoci, podizvođačkoj kompaniji "ATM" ukradeno je 1000 kilograma voznog voda. Istovremeno kompaniji "RŽD Internešnl" je ukradeno 280 litara dizel goriva. Sledeće noći u stanici Lazarevac, preteći oružjem radnicima obezbeđenja, grupa kriminalaca je ukrala još 330 litara goriva.

 

Razmere ovih događaja ugrozile su rokove za izvođenje radova na važnoj ekonomskoj arteriji, na pruzi Beograd – Bar, i mogu da dovedu do kašnjenja rokova, s obzirom na to da nije uvek moguće da se brzo nađu i nabave materijali, koji su ukradeni u tolikoj meri.

 

Iz kompanije "RŽD Internešnl" podsećaju da ovo nije prvi slučaj krađe na gradilištima gde je njihova kompanija izvođač radova. Krađa kablova 2015. godine ugrozila je bezbednost saobraćaja vozova na deonici Beograd - Pančevo. "RŽD Internešnl" se nada da će počinioci ovih prekršaja biti uskoro pronađeni, i da će svi radovi biti završeni u ugovornim rokovima.

Aktuelno

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 6 sati 40 minuta

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 22 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 6 sati 42 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 10 sati 2 minuta

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, Ubu tri i u...  · 1 komentar

Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izmena u tekstu "Korona u školama i firmama" Pre 7 sati 53 minuta

U Tehničkoj školi je jedno, a ne dva odeljenja na onlajn nastavi

U tekstu "Korona u školama i firmama", koji je objavljen u Kolubarskim.rs 28. oktobra pogrešno smo preneli podatak iz tabele Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju odeljenja koja su u izolaciji,...