Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
20.07.2014, 08:35

Prekid radova između Lajkovca i Lazarevca

č: | fb:

Radovi na obnovi deonice Barske pruge između Lajkovca i Lazarevca prekinuti su posle desetak dana, saznaju danas Kolubarske.rs. „Ono što je bilo do Sekcije ZOP-a u Valjevu završeno je, ponovo se čeka na potpisivanje ugovora i uvođenje izvođača u posao“, kazao je Miodrag Vlajković, šef Sekcije ZOP-a. Dodao je da su urađena i geodetska snimanja i da sada „sve ponovo stoji“.

Deonica Lajkovac –Lazarevac bitna je za obnovu saobraćaja Beovoza, koji sada ide do Lazarevca, a ispravan je i deo Barske pruge između Lajkovca i Valjeva.

Slična situacija je i na delu oštećene pruge Beograd – Bar, između Valjeva i stajališta Lastra, zbog nekoliko klizišta i odrona u klisuri reke Gradac. Tu će radovi biti „daleko zahtevniji“ zbog teško pristupačnog terena i komplikovanih građevinskih radova, koji zahtevaju angažovanje teške mehanizacije na podizanju potpornih zidova.

Prvobitna procena Dragoljuba Simonovića, generalnog direktora JP Železnice Srbije, koju je u Valjevu novinarima dao 20. maja, kako će za „mesec, mesec i po dana danonoćnog rada“ posao biti okončan, pokazala se proizvoljnom. Simonović tada, doduše, nije mogao da kaže koliko je novca potrebno uložiti, niti odakle će on biti pribavljen, pa se pretpostavlja kako se čekala Donatroska konferencija u Briselu i međunarodna pomoć.

Vozovi na pruzi Beograd-Bar sada saobraćaju obilaznom trasom - preko Mladenovca, Lapova, Stalaća, Požege, Užica i dalje ka Prijepolju, Bijelom Polju, Podgorici i Baru.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 14 sati 12 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".