Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
28.11.2017, 14:35

Bele Divčibare

č: | fb:

Na Divčibarama je juče pao prvi sneg, ima ga nekoliko centimetara, i kako nam rekoše, sasvim dovoljno da mališani valjevskih vrtića, koji su na Divčibarama nekoliko dana, uživaju u prvom ovogodišnjem snegu i sunčanom danu.

 

Ovogodišnji sneg je "zakasnio" u odnosu na prethodne dve godine. Prošle godine je pao 3. novembra, dok su se 2015. godine Divčibare zabelele na Aranđelovdan.

 

Prema rečima putara, na putevma se sneg nije zadržao, ali se vozačima preporučuje oprezna vožnja i obavezna zimska oprema.
 

Posao zimskog održavanja saobraćajnica na Divčibarama, za ovu sezonu, dobio je konzorcijum koji čine lazarevačka firma "Cevas Co" i valjevsko prerduzeće "Harmonija-Projekt", dok će gradske ulice i lokalne puteve održavati Građevinsko preduzeće "Ingrap-omni".

 

Za zimsko održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva u budžetu Grada opredeljeno je 43 miliona dinara, dok je za Divčibare izdvojeno pet miliona dinara.

 

Sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31. marta sledeće godine. 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...