Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2014, 11:51

Tužno i ružno

č: | fb:

Ni današnja sednica Gradske skupštine, zakazana u vreme vanredne situacije proglašene zbog poplava u Srbiji, nije mogla da počne primereno situaciji. Opet je bilo zađevica “po poslovniku”, nadgornjavanja vlasti i opozicije o tome šta je starije, kokoš ili jaje.  Prvi se oglasio Ljubomir Bradić iz GG Pobeda, potom šefovi odborničkih grupa SNS i DS, dr Slobodan Gvozdenović i Aleksandar Ranković. Traženo je, ono što je već bilo planirano, smanjenje dnevnog reda na samo dve tačke o vanrednoj situaciji.

Novinari su sinoć iza 19.00 časova iz Gradske uprave dobili elektronskom poštom obaveštenje o tome da će takav (skraćeni) dnevni red biti i predložen (jer je to, saznali smo, bilo usaglašeno na sastanku koalicije na vlasti). U podnesku DS-a stoji da je on prtedat jutros na pisarnici, a SNS se sličnim zahtevom svojih odbornika obratio tek za skupštinskom govornicom.

Može o poplavama, ali mora i o kadrovima

Prema našim saznanjima, kamen spoticanja, bar za GG Pobeda, bilo je to što se nije sastala Kadrovska komisija kako bi verifikovala njihov zahtev da se umesto farmaceuta Vojkana Stepanovića na mesto vd direktora Apotekarske ustanove postavi izvesni mr Marko Nikolić, čiji identitet ni danas nismo uspeli da utvrdimo (njegova biografija za sastanak Kadrobske komisije, koliko nam je znano, nije bila ponuđena). Na uobičajenim konsultacijama, gradonačelnik Stanko Terzić (SPS) tražio je dodatna objašnjenja o Nikoliću. Njegov pomoćnik (!) Dragoljub Krstić iz GG Pobeda uzvratio je konstatacijom da se ni oni (Pobeda) nisu mešali u kadrovska postavljenja koalicije oko SPS-a! Između Krstića i Terzića varničilo je i danas.

Na početku sednice, odbornici i ostali prisutni u skupštinskoj sali dva puta su minutom ćutanja odavali poštu, najpre pomoćniku gradonačelnika Selimiru Manojloviću, potom, na Bradiđev zahtev, i žrtvama poplava u Srbiji. Predsednica gradskog parlamenta Slavica Pantelić Cupać nije se snalazila pri vođenju sednice, pa ju je Ljubomir Bradić prekorio i zamolio da prouči Poslovnik o radu Skupštine. Doneta je i odluka da se današnje odborničke dnevnice od po 3.000 dinara uplate u fond pomoć i postradalima u poplavama.

Protest ispred opštine

Protest ispred opštine (Foto: Đorđe Đoković)

Ispred skupštinske zgrade građani, koje je predvodio raščinjeni monah Antonije (Dragan Davidović), protestovali su protiv završetka izgradnje brane Rovni na Jablanici, a odbornici nisu prihvatili zahtev Istinoljublja da im se obrate. Bilo je prisutno i policijsko obezbedjenje.

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 1 sati 53 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 4 sati 30 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...