Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2014, 11:51

Tužno i ružno

č: | fb:

Ni današnja sednica Gradske skupštine, zakazana u vreme vanredne situacije proglašene zbog poplava u Srbiji, nije mogla da počne primereno situaciji. Opet je bilo zađevica “po poslovniku”, nadgornjavanja vlasti i opozicije o tome šta je starije, kokoš ili jaje.  Prvi se oglasio Ljubomir Bradić iz GG Pobeda, potom šefovi odborničkih grupa SNS i DS, dr Slobodan Gvozdenović i Aleksandar Ranković. Traženo je, ono što je već bilo planirano, smanjenje dnevnog reda na samo dve tačke o vanrednoj situaciji.

Novinari su sinoć iza 19.00 časova iz Gradske uprave dobili elektronskom poštom obaveštenje o tome da će takav (skraćeni) dnevni red biti i predložen (jer je to, saznali smo, bilo usaglašeno na sastanku koalicije na vlasti). U podnesku DS-a stoji da je on prtedat jutros na pisarnici, a SNS se sličnim zahtevom svojih odbornika obratio tek za skupštinskom govornicom.

Može o poplavama, ali mora i o kadrovima

Prema našim saznanjima, kamen spoticanja, bar za GG Pobeda, bilo je to što se nije sastala Kadrovska komisija kako bi verifikovala njihov zahtev da se umesto farmaceuta Vojkana Stepanovića na mesto vd direktora Apotekarske ustanove postavi izvesni mr Marko Nikolić, čiji identitet ni danas nismo uspeli da utvrdimo (njegova biografija za sastanak Kadrobske komisije, koliko nam je znano, nije bila ponuđena). Na uobičajenim konsultacijama, gradonačelnik Stanko Terzić (SPS) tražio je dodatna objašnjenja o Nikoliću. Njegov pomoćnik (!) Dragoljub Krstić iz GG Pobeda uzvratio je konstatacijom da se ni oni (Pobeda) nisu mešali u kadrovska postavljenja koalicije oko SPS-a! Između Krstića i Terzića varničilo je i danas.

Na početku sednice, odbornici i ostali prisutni u skupštinskoj sali dva puta su minutom ćutanja odavali poštu, najpre pomoćniku gradonačelnika Selimiru Manojloviću, potom, na Bradiđev zahtev, i žrtvama poplava u Srbiji. Predsednica gradskog parlamenta Slavica Pantelić Cupać nije se snalazila pri vođenju sednice, pa ju je Ljubomir Bradić prekorio i zamolio da prouči Poslovnik o radu Skupštine. Doneta je i odluka da se današnje odborničke dnevnice od po 3.000 dinara uplate u fond pomoć i postradalima u poplavama.

Protest ispred opštine

Protest ispred opštine (Foto: Đorđe Đoković)

Ispred skupštinske zgrade građani, koje je predvodio raščinjeni monah Antonije (Dragan Davidović), protestovali su protiv završetka izgradnje brane Rovni na Jablanici, a odbornici nisu prihvatili zahtev Istinoljublja da im se obrate. Bilo je prisutno i policijsko obezbedjenje.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… Pre 19 sati 10 minuta

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Dogovoreno na sastanku sa premijerkom Pre 15 sati 51 minuta

Mionica dobija Centar za mlade

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u...  · 1 komentar

Mountain Music Fest (foto: MMF)
Završen Mountain Music Fest Pre 16 sati 50 minuta

Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.  · 1 komentar