Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2014, 11:51

Tužno i ružno

č: | fb:

Ni današnja sednica Gradske skupštine, zakazana u vreme vanredne situacije proglašene zbog poplava u Srbiji, nije mogla da počne primereno situaciji. Opet je bilo zađevica “po poslovniku”, nadgornjavanja vlasti i opozicije o tome šta je starije, kokoš ili jaje.  Prvi se oglasio Ljubomir Bradić iz GG Pobeda, potom šefovi odborničkih grupa SNS i DS, dr Slobodan Gvozdenović i Aleksandar Ranković. Traženo je, ono što je već bilo planirano, smanjenje dnevnog reda na samo dve tačke o vanrednoj situaciji.

Novinari su sinoć iza 19.00 časova iz Gradske uprave dobili elektronskom poštom obaveštenje o tome da će takav (skraćeni) dnevni red biti i predložen (jer je to, saznali smo, bilo usaglašeno na sastanku koalicije na vlasti). U podnesku DS-a stoji da je on prtedat jutros na pisarnici, a SNS se sličnim zahtevom svojih odbornika obratio tek za skupštinskom govornicom.

Može o poplavama, ali mora i o kadrovima

Prema našim saznanjima, kamen spoticanja, bar za GG Pobeda, bilo je to što se nije sastala Kadrovska komisija kako bi verifikovala njihov zahtev da se umesto farmaceuta Vojkana Stepanovića na mesto vd direktora Apotekarske ustanove postavi izvesni mr Marko Nikolić, čiji identitet ni danas nismo uspeli da utvrdimo (njegova biografija za sastanak Kadrobske komisije, koliko nam je znano, nije bila ponuđena). Na uobičajenim konsultacijama, gradonačelnik Stanko Terzić (SPS) tražio je dodatna objašnjenja o Nikoliću. Njegov pomoćnik (!) Dragoljub Krstić iz GG Pobeda uzvratio je konstatacijom da se ni oni (Pobeda) nisu mešali u kadrovska postavljenja koalicije oko SPS-a! Između Krstića i Terzića varničilo je i danas.

Na početku sednice, odbornici i ostali prisutni u skupštinskoj sali dva puta su minutom ćutanja odavali poštu, najpre pomoćniku gradonačelnika Selimiru Manojloviću, potom, na Bradiđev zahtev, i žrtvama poplava u Srbiji. Predsednica gradskog parlamenta Slavica Pantelić Cupać nije se snalazila pri vođenju sednice, pa ju je Ljubomir Bradić prekorio i zamolio da prouči Poslovnik o radu Skupštine. Doneta je i odluka da se današnje odborničke dnevnice od po 3.000 dinara uplate u fond pomoć i postradalima u poplavama.

Protest ispred opštine

Protest ispred opštine (Foto: Đorđe Đoković)

Ispred skupštinske zgrade građani, koje je predvodio raščinjeni monah Antonije (Dragan Davidović), protestovali su protiv završetka izgradnje brane Rovni na Jablanici, a odbornici nisu prihvatili zahtev Istinoljublja da im se obrate. Bilo je prisutno i policijsko obezbedjenje.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 53 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara