Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11 (foto: Kolubarske.rs)
Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11 (foto: Kolubarske.rs)
28.12.2017, 11:18

Pritvor za izvršnog direktora JP “Putevi Srbije”

č: | fb:

Viši sud u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana izvršnom direktoru Z. S. (1961) osumnjičenom da je odgovoran za saobraćajnu nesreću, koja se 12. novembra dogodila na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac, u Stublenici, u kojoj su smrtno stradale dve osobe, a jedna teško povređena. 

 

Na licu mesta poginuo je M. J. (1947) iz Beograda, dok je u Valjevskoj bolnici povredama podlegao Z. Č. (70).

 

Vozač "mercedesa" se uključio na taj put na području Lajkovačke opštine, gde je saobraćajni znak upućivao na to da je put otvoren. Prepreka teška nekoliko tona bila je pomerena u 2016, a nije vraćena iako je policija to tražila zbog sličnog nemara JP "Putevi Srbije" na nezavršenoj deonici Lajkovac - Ljig, takođe posle saobraćajne nezgode u kojoj je povređena ženska osoba.

 

U Višem tužilaštvu kažu kako su teško došli do relevantnih podataka i pokušali da utvrde pojedinačnu odgovornost nadležnih te da je krivična prijava podneta i protiv najodgovornijih osoba u JP "Putevi Srbije".

 

Izvršnom direktoru Z. S. određen je pritvor zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U redovnoj proceduri podneta je prijava protiv direktora JP "Putevi Srbije" Z. D. za isto krivično delo.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 27 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara