Prostor ispred Petničke pećine (foto: Đorđe Đoković)
Prostor ispred Petničke pećine (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2018, 14:35

Da li je bilo zloupotreba kod uređenja prostora oko Petničke pećine?

č: | fb:

Aktivisti Lokalnog fronta Va zahteva od policije i tužilaštve da ispita da li je bilo zloupotrebe i kršenja zakona kod izvođenja radova na uređenju prostora ispred Petničke pećine, i da "pokrenu sve radnje za otkrivanje odgovornih".

 

Na osnovu dokumenata i odgovora koje su dobili od Grada, po osnovu Zakona pristupu informacijama od javnog značaja, oni smatraju da su odgovorni gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović i nadzor nad radovima u Petnici Milan Trifunović.

 

Aktivista Lokalnog fronta Va Željko Trifunović na konferenciji za novinare je rekao da se iz dokumenata vidi da su plaćeni radovi koji nisu izvedeni, dok je nadzor u izveštaju napisao da je bilo "viška i manjka radova do kojih je došlo zbog neadekvatne projektne dokumentacije".

 

- Zatražili smo odgovor na pitanje da li postoji urbanistički projekat za uređenje prostora ispred Petničke pećine, i dobili smo odgovor da ne postoji. Pitali smo i na osnovu čega je lokalna vlast započela radove, odgovoreno nam je da ne postoji dokument koji bi sadržao tu informaciuju. Na pitanje da li su radovi izvedeni na osnovu građevinske dozvole ili drugog akta, odgovoreno je da ne postoji građevinska dozvola – rekao je Trifunović .

Lokalni front Va

Lokalni front Va (Foto: Đorđe Đoković)

 

On dalje kaže da se iz ugovora sa izvodjačem radova vidi prava vrednost javne nabavke, čime su potvrđene sve dosada iznete sumnje Lokalnog fronta u vezi radova na uređenju Petničke pećine.

 

- U ugovoru piše da je vrednost radova 4.429.593 dinara. Da li će sada načelnik za infrastrukturu snositi odgovornost zbog javno izgovorene reči i da li će se zbog obmanjivanja izviniti javnosti? Pitali smo ko je vršio nadzor i tražili smo kopiju zapisnika o primopredaji radova, i dobili smo odgovor da je nadzor vršio Milan Trifunović građevinski inženjer. On je utvrdio da postoji i višak i manjak radova, i da je do toga došlo zbog neadekvatne projektne dokumentacije - rekao je Trifunović.

 

Grad je, kao investitor, ugovor sa izvođačem radova GP Ingrap-Omni potpisao 10. maja 2017. godine, a plaćanje je izvršeno u dva navrata.

- Za informativne table i štampani sadržaj plaćeno je 25. oktobra i to tri puta po 12.500 dinara, a toga kod Petničke pećine nije bilo do kraja 2017. godine. I šta ćemo sad gospodine Gvozdenoviću, gospodine Milane Trifunoviću i gospodine Zorane Trifunoviću? Ko će odgovarati za potrošeni novac greađana Valjeva za nešto što ne postoji? -  upitao je Željko Trifunović. 

 

On kaže da su netačne tvrdnje načelnika za greađevinsko zemljište i infrastrujkturu Zorana Trifunovića da su "na poziciji mosta sve nule", drugim rečima da ništa nije plaćeno.

- U privremenoj situaciji od 23. 06. 2017. godine na poziciji izgradnje mosta plaćene su dve stavke u ukupnom iznosu od 43.8000 dinara, dok je iznos po okončanoj situacija 31.800 dinara, što je jednostavno nemoguće da prvo bude veći iznos, a posle manji – naveo je Željko Trifunović.

 

Aktivisrta Lokaklnog fronta Va je pozvo građane Valjeva da razmisle da li su aktuelnoj vlasti dale glas da bi zapošljavali svoje supruge, sinove, kćeri, ljubavnice ili da bi učinili nešto da grad Valjevo živi boljim životom i uslovi za građane budu bolji.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 9 sati 32 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar