Vojni poligon Đenovac (foto: Đorđe Đoković)
Vojni poligon Đenovac (foto: Đorđe Đoković)
25.01.2018, 10:34

Izgradnja stanova za vojsku počinje na proleće i u Valjevu

č: | fb:

U Valjevu će, kao i u drugim delovima Srbije, na proleće početi izgradnja stanova za vojsku i ostale pripadnike bezbednosnog sektora, najavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

On je krajem decembra u Valjevu, odgovarajući na pitanje novinara da li će i Valjevo biti među gradovima u kojima će se graditi stanovi za vojsku, uz podsećanje da je gradnju kuća za vojsku svojevremeno obećao tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac, rekao da će se stanovi graditi širom Srbije gde ima potrebe i interesovanja.


"Mi ćemo rešavati problem stambenog zbrinjavanj svih pripadnika bezbednosnog sektora u celini. Rešavaćemo ga na nivou čitave Srbije. Kao što znate formirana je odgovarajuća radna grupa. Od tih vremena nije se bog zna šta desilo, a mi ćemo već na proleće imati prve kamene temeljce i počećemo da gradimo u celoj zemlji. Neće to biti samo u Beogradu, u Novom Sadu, nego tamo gde ima interesovanja i potrebe. Znam da u garnizonu u Valjevu ima potrebe za stanovima i biće svakako građeni. Mi smo tu", poručio je ministar Aleksandar Vulin na vojnoj zakletvi krajem decembra u Valjevu.

 

Sudeći prema nedavnoj izjavi ministra Vulina u Nišu, u toku su razgovori sa gradonačelnikom Niša, ali i sa predstavnicima drugih gradova, o tome gde će biti određene odgovarajuće lokacije na kojima će biti građeni stanovi za za vojsku i ostale pripadnike bezbednosnog sektora.

 

U Valjevu lokacija starog vojnog poligona?


U oktobru 2011. godine tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac je najavio da će Valjevo biti prvi grad u Srbiji u kome će se graditi pedeset montažnih kuća za aktivna vojna lica i penzionere.

 

Rekao je da će kuće u Valjevu biti izgrađene u prvom kvartalu iduće godine, na lokaciji starog vojnog poligona. Kvadratni metar takvog stambenog prostora koštaće oko 350 evra.

Ministar Dragan Šutanovac je najavio da će se kuće graditi i u Šapcu, i to ne samo za vojsku već i za policiju.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 17 sati 44 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara