Grad kupio nova vozila za Dom zdravlja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Grad kupio nova vozila za Dom zdravlja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
16.02.2018, 08:08

Za Dom zdravlja iz gradske kase 58,8 miliona dinara

č: | fb:

Dom zdravlja u ovoj godini planira prihod od preko 550 miliona dinara, što je za oko 52 miliona dinara više nego prošle godine. Prihodi od Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) iznose 445,1 milon dinara, dok je prošle godine za oko 15 miliona dinara bio manji. Iz budžeta Valjeva za Dom zdravlja biće izdvojeno 58,8 miliona dinara, dok je prošle godine bilo izdvojeno 38,3 miliona dinara.

 

U ovoj godini čak tri puta više novca biće potrošeno na usluge po ugovoru i stručne usluge. Sudeći prema Programu poslovanja Doma zdravlja za 2018. godinu, koji su usvojili odbornici Skupštine grada, za usluge po ugovoru biće potrošeno 10,1 milion, a za specijalizovane usluge 1,7 miliona dinara, što je ukupno 11,8 miliona, dok su prošle godine usluge po ugovori i stručne usluge koštale četiri miliona dinara.

 

U mašine i opremu biće uloženo oko 11,2 miliona dinara više nego lane, dok će za 1,4 miliona dinara manje biti uloženo u tekuće održavanje. U planu je kupovina savremenog rentgen aparata čija je cena 13 miliona dinara. I u ovoj godini Grad će za Dom zdravlja kupiti nove automobile, jedno putničko i jedno sanitetsko vozilo, koja će koštati 6,6 milona dinara.

 

U odnosu na prošlu godinu kada je u Domu zdravlja bilo 369 zaposlenih, ove godine je taj broj manji za 18, i to sedam lekara, isto toliko medicinskih sestara i četiri nemedicinska radnika. U Domu zdravlja je na neodređeno vreme zaposleno 340 radnika.

 

I pored toga što je manje zaposlenih, povećano je izdvajanje za plate, pa će ove godine trošak za plate biti oko 353 miliona, dok je prošle godine za plate bilo izdvojeno oko 318 miliona dinara.

 

Za razliku od plata, u ovoj godini planirano je skoro dva miliona dinara manje za lekove, za sanitetski materijal manje 1,5 miliona, dok je za materijalne troškove planirano 28,2 milona dinara, koliko je izdvojeno i lane.

 

Prema programu rada Doma zdravlja za 2018. godinu sopstveni prihodi biće manji za 1,1 milion dinara u odnosu na prošlu godinu i iznosiće 27 miliona dinara.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 12 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 1 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.