Parking Grada (foto: Kolubarske.rs)
Parking Grada (foto: Kolubarske.rs)
02.03.2018, 08:19

Nabavka goriva prva javna nabavka u ovoj godini

č: | fb:

Prvu javnu nabavku u ovoj godini Gradska uprava je raspisala 8. februara i to za nabavku goriva za službena vozila, dok je poslednja obajvljena 20. februara za kupovinu potrošnog materijala. Među devet javnih nabavki, koliko je raspisano do danas, su kupovina dobara za potrebe bifea, električne energije, nabavka materijala za održavanje higijene i potrošnog materijala.

 

Raspisane su i javne nabavke za redovno održavanje urbanog mobilijara, redovno održavanje osvetljenja i semafora, kao i javna nabavka za izradu Plana generalne regulacije "Jug".

 

Sudeći prema raspisanim javnim nabavkama gradsko rukovodstvo još uvek nema u planu investicionu izgradnju, nego zadovoljava poptrebe gradske administarcije.

 

S obzirom na to da tenderski postupak, od trenutka objavljivanja do uvođenja izvođača u posao, traje najmanje dva meseca, nameće se zaključak da infrastrukturnih radova u gradu neće biti pre maja.

 

Kolubarske.rs su pokušale od gradskog rukovodstva da saznaju razlog zbog čega među devet javnih nabavki nema infrastrukturnih radova, kao ni javnih nabavki za izradu projekata i projektne dokumentacije, međutim u toj nameri nismo uspeli.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović danima ne odgovara na pozive Kolubarskih.rs, uz poruke da je na sastanku ili, kako nam je prenela sekretarica, "trenutno je zauzet, ne može da razgovara".  

 

Prema nezvaničnim saznanjima, javne nabavke za radove nisu raspisane zbog toga što za neke još uvek ne postoji projektna dokumentacija, dok za većinu nisu obezbeđene neophodne dozvole, pre svega građevinska, nisu izdati lokacijski uslovi, niti je pripremljena tehnička specifikacija.

Sagovornik Kolubarskih.rs objašnjava da je potrebno da Odeljenje za građevinsko zemljište pripremi svu potrebnu dokumentaciju na osnovu koje se raspisuje javna nabavka.

 

Da li je "zastoj" u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu, pokušala sam da saznam od načelnika Zorana Trifunovića, koji je pristao na razgovor o javnim nabavkama, ali samo, kako reče, uz dozvolu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. S obzirom na to da se Trifunović u dogovoreno vreme nije javio, zaključila sam da nije dobio "dozvolu" gradonačelnika.

 

Za pet najvećih radova još uvek nema projekata

 

Sudeći prema planu javnih nabavki, za pet najvećih infrastrukturnih radova planiranih u ovoj godini ukupne vrednosti 196,8 dinara, još uvek ne postoje projekti ili projektna dokumentacija.

 

Tek treba da budu raspisane javne nabavke izrade projekta za izgradnju nove saobraćajnice od Ulice Mirka Obradovića do obilaznice, vrednost tih radova je oko 74,1 milion dinara, izrada projekta saobraćajnice kroz industrijsku zonu, čija bi izgradnja koštala 50,8 miliona dinara i izrada projekta kanalizacije sanitarnih i otpadnih voda sa postrojenjem za prečišćavanjem otpadnih voda u zoni centar Divčibara, planirana vrednost tih radova je oko 20,8 miliona dinara.

 

Za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, za koju je palnirano 41,6 miliona dinara, još uvek nije raspisana javna nabavka izrade projektne dokumentacije, kao ni javna nabavka za izradu projekta biciklističke staze u Ulici vladike Nikolaja od Ulice Uzun Mirkove do obilaznice, koja bi trebalo da košta oko 9,5 miliona dinara.

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Projekti i projektna dokumentacija je obezbeđena za sanaciju nekoliko klizišta na seoskom području, dok za većinu, koja bi trebalo da budu rađena u ovoj godini, projektna dokumentacija ne postoji.  

 

Od radova koji su planirani u ovoj godini, a za koje u planu javnih nabvaki nisu planirani projekti, najznačajniji su rekonstrukcija stare Šeste škole, koja bi koštala 22,5 miliona dinara, i rekonstrukcija fiskulturne sale Sedme škole, za koju je planirano oko 12,5 miliona dinara.

 

Među 35 projekata, koji bi trebalo da se rade u ovoj godini, je projekat rekonstrukcije Opšte bolnice i projektovanje javne rasvete u Užičkoj ulici. Novac za rekonstrukciju Bolnice obezbedila je Republika, dok će rasveta u Užičkoj biti finansirana iz gradskog budžeta sa pet miliona dinara.

 

U planu je izrada projektno-tehničke dokumentacije za javni toalet u parku preko puta Centra za kulturu, projekti za zatvoreni bazen, za rekonstrukciju Gradskog trga, za rekonstrukciju raskrsnica u Ulici vladike Nikolaja kod Srbijanke i mosta, revizuja projekta hale sportova, kao i izrada idejnog projekta za Aleju velikana ili Memorijalni park "Ljuba Popović". Ovi projekti su u planu javnih nabvaki za 2018. godinu, ali nisu u planu i radovi po tim projektima.

Aktuelno