Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
16.03.2018, 18:20

Trojica penzionera novi članovi Gradskog veća

č: | fb:

Skupština grada je izabrala tri nova člana Gradskog veća umesto Davida Maksimovića i Borivoja Radojičića, koji su ranije podneli ostavku, i Andre Savčića koji je smenjen na današnjoj sednici voljom većine, a na predlog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

 

Diplomiranog inženjera poljoprivrede Andru Savčića (SNS) nasledio je u Gradskom veću profesor fizičkog vaspitanja dr Miroljub Ivanović (SNS), koji je u penziji, a kako je navedeno u biografiji dostavljenoj odbornicima, profesor Visoke škole strukovinih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum u Sremskoj Mitrovici.

 

"Osnovnu školu završio je u Valjevskoj Kamenici, a Medicinsku školu u Valjevu. Diplomirao je na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport u Novom Sadu, gde je 2001. godine doktorirao. Završio je i školu rezervnih oficira. Radnu četvoromesečnu karijeru započeo je 1971. godine kao medicinski tehničar u Prijepolju, zatim 1975. u Ekonomskoj školi, a od 1977. godine u Poljoprivrednoj školi", navodi se između ostalog u biografiji dr Miroljuba Ivanovića dostavljenoj odbornicima.

 

Novoimenovani član Gradskog veća dr Miroljub Ivanović bio je jedan od osnivača valjevskog SPS-a. Valjevci se sećaju njegovog slogana za lokalne izbore devedesetih – "Žene, glasajte za mene!". Danas je valjevskoj javnosti više poznat kao teča ministra policije Nebojše Stefanovića.

 

Diplomiranog arhitektu Davida Maksimovića, (nestranačka ličnost na predlog SPS) i diplomiranog ekonomistu Borivoja Radojičića (SPS), nasledila su dva penzionera - dr Dušan Mirković, neuropsihijatar (SPS) i Marko Živanović, električar (Novosrbijanci).

 

Na današnjoj sednici Skupštine grada za razrešenje člana Gradskog veća Savčića glasalo je 39 odbornika vladajuće koalicije, koju čini 45 od 51 odbornika lokalnog parlamenta. Izbor dr Ivanovića i dr Mirkovića podržalo je 40, dok je za Živanovića glasalo 38 odbornika.

 

Odbornici opozicije DS (tri), "Dosta je bilo" (dva) i jedan samostalni odbornik, nisu učestvovali u glasanju, niti su imali predstavnika u komisiji.

 

Oni su zamerili vladajućoj koaliciji na tome što odbornici i javnost nisu upoznati sa razlozima smene i ostavke članova Gradskog veća. Smatraju da predloženi kandidati za članove Gradskog veeća neće doprineti uspešnijen radu izvršne vlasti, imajući u vidu iz kojih oblasti dolaze, njihovo obrazovanje i zanimanje, bez namere, kako rekoše, da nečiju profesiju i trenutni status potcene.

 

Odbornik opozicione DS Duško Rakić je očekivao da će za članove Gradskog veća biti predloženi ekonomisti, pravnici, inženjeri, neko ko se bavi zaštitom životne sredine, imajući u vidu probleme grada.

"Bojim se da sa ovakvim izborom, Gradsko veće neće mnogo dobiti. Da li time što ste za člana Gradskog veća predlažili Ivanovića, koji je profesor fizičkog i penzioner, šaljete poruka šta su prioriteti u Valjevu? Bojim se i da će rezultati rada novog Gradskog veća biti na još nižem nivou nego što su to bili u prethodnom periodu", zaključio je Rakić.

 

Zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović je hvalio dr Miroljuba Ivanovića, kandidata SNS, naglašavajući da je to "čovek za više oblasti".

 

"Onaj ko Ivanovića dobro zna mora znati da je on čovek koji je bio dugo rukovodilac u tadašnjem SIZ-u za fizičku kulturu, koji je ogroman novac imao, koji je ogromne investicije vodio iz najsrećnijih vremena valjevskog sporta. On je potpukovnik Vojske Srbije, čovek koji je uvek bio angažovan, koji je bio na ratištima, veliki patriota i čovek koji u vanrednim situacijama zna kako treba da odgovori na sve izazove. Angažovanjem gospodina Ivanovića, uspeli smo da dobijemo čoveka za više oblasti", rekao je Milutinović.

Samostalni odbornik Ljubomir Radović je upitao je po kom osnovu i čime se gradonačelnik rukovodio kada je predložio ove kandidate za članove Gradskog veća?

 

Gradonačelnik je odgovorio, kako reče, "bez namere da polemiše sa opozicijom", da se ne bira akademik ili nobelovac za člana Gradskog veća.

"Molim vas, kakve biografije, pustite te floskule, ljudi su izneli svoje biografije, ono što su predlagači smatrali da treba. Biografije su kompletne...", rekao je Gvozdenović.

 

Gradonačelnik je poručio da novoimenovani član Gradskog veća Miroljub Ivanović "može mnogo da pomogne kada je sport u pitanju, ali onako kako treba i na pravi način".

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 5 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 8 sati 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar