Doček Srpske nove godine na Gradskom trgu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Doček Srpske nove godine na Gradskom trgu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.03.2018, 08:45

Kad je veselje i Grad je efikasan!

č: | fb:

Gordani Šaulić, PR zabavne i rekreativne delatnosti "LUNA MUSIC" je isplaćeno 1,5 miliona dinara za posredovanje u vezi nastupa Šabana Šaulića, a ne za organizaciju koncerta ili angažovanje pevača.

 

Račun za plaćenu uslugu, Gordana Šaulić je Gradu dostavila 14. marta ili tek nakon što su Kolubarske.rs tražile na uvid račun na osnovu koga je Grad platio 1,5 miliona dinara.

 

Pitanje je zbog čega je u računu navedena druga usluga, a ne ona koja je precizirana ugovorom, kao i zašto je račun dostavljen tek 14. marta, a sve ostalo je urađeno ekspresno i efikasno u jednom danu?

Račun za posredovanje vredan 1,5 miliona dinara

Račun za posredovanje vredan 1,5 miliona dinara

Grad je 4. januara 2018. godine doneo odluku o pokretanju pregovaračkog postupka za javnu nabavku organizacije koncerta Šabana Šaulića. Samo dan kasnije, 5. januara Gordana Šaulić je dostavila ponudu, i to ne za organizaciju koncerta Šabana Šaulića, nego za angažovanje pevača, istog dana je potpisala ugovor sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem o organizaciji koncerta.

Istog dana 5. januara ili osam dana pre koncerta, Gordani Šaulić je plaćeno 1,5 milion dinara i to ne na osnovu računa, koji nije ni dostavljen Gradu sve do 14. marta, nego na osnovu ugovora kojim se Grad obavezuje da uplati avansno iznos od 1,5 miliona dinara.

 

Pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja Kolubarske.rs su 23.02.2018. tražile na uvid dokumentaciju o javnoj nabavci organizacije izvođenja muzičkog koncerta Šabana Šaulića za doček Srpske nove godine.   

 

Tražena dokumenta nisu nam dostavljena u zakonskom roku od 15 dana, nego je to učinjeno 14. marta ili istog dana kada je Grad pribavio račun Gordane Šaulić, PR zabavne i rekreativne delatnosti "LUNA MUSIC".

 

Nameće se zaključak: da Kolubarske.rs nisu tražile račun, dokument na osnovu koga se plaća usluga, Grad verovatno ne bi ni tražio račun od Gordane Šaulić. Verovatno ne bi saznali da Grad nije platio organizaciju koncerta Šabana Šaulića, nego je platio usluge posredovanja u vezi nastupa Šabana Šaulića.

 

Saznali smo da je Gordana Šaulić za posredovanje zaradila 1,5 miliona dinara, što navodi na zaključak da Šaban Šaulić ništa nije zaradio!?

 

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 1 sati 34 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 4 sati 11 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...