Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
18.04.2018, 12:20

Apelacioni sud potvrdio presudu bivšim policajcima

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu, potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu iz maja prošle godine kojom su na višegodišnje kazne zatvora osuđeni bivši inspektori Policijske uprave Valjevo Dejan Subotić (41) i Milan Ćulafić (37).

 

Prvostepenom presudom je nekadašnji šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Dejan Subotić osuđen na osam, a nekadašnji inspektor u tom odseku Milan Ćulafić na sedam i po godina zatvora, zbog produženog krivičnog dela primanja mita i krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

Oni su nekoliko meseci tokom 2012. i 2013. godine, u više navrata, zahtevali i primali novčanu korist u iznosima od po 100 do 200 evra nedeljno od osobe iz kriminogene sredine da bi mu otkrivali poverljive informacije o policijskim akcijama usmerenim prema njemu, kao i da bi mu pružali odgovarajuću "zaštitu" od drugih policijskih službenika.
 

Zatvorske kazne Subotiću i Ćulafiću izrečene su i zbog toga što su, kako se navodi u presudi, u maju 2013. godine istoj osobi za 12.000 evra neovlašćeno prodali kilogram heroina, koji je prethodno u policijskoj akciji bio zaplenjen od dilera iz Kragujevca.

 

Prvostepenom presudom Viši sud je obavezao Subotića i Ćulafića da solidarno nadoknade imovinsku korist stečenu krivičnim delom u iznosu od 12 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i da plate troškove krivičnog postupka.

 

Posle višemesečnog pritvora i kućnog pritvora, koji im je uračunat u izrečene kazne, Dejan Subotić i Milan Ćulafić su se duži period branili sa slobode. 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 16 sati 12 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 23 sati 28 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara