Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
26.07.2014, 10:27

Valjevu je potrebno još jedno obdanište

č: | fb:

Zbog nedovoljnog broja objekata oko 260 mališana ove jeseni neće naći svoje mesto u jednom od devet valjevskih vrtića. Predškolska ustanova „Milica Nožica“ raspolaže sa 315 mesta, a pristiglo je čak 580 molbi i to najviše za prijem dece rođene 2012. godine. Za stariju jaslenu grupu pristiglo je preko 150 zahteva za samo 15 slobodnih mesta koliko ih ima za ovu grupu u svim vrtićima.

-Uz pomoć grada opremićemo još dve sobe u „Vidri“ gde će biti smeštena starija jaslena grupa gde može da boravi šezdeset mališana. U opremanje ćemo uložiti 350.000 dinara, 200.000 je obezbedila Ustanova, dok će ostatak biti finansiran iz gradske kase. U obdaništu u Gradcu boravi 320 mališana, dok je kapacitet tog objekta do 380 mališana. Opremanje još dve sobe u "Vidri" je samo trenutno i delimično rešenje problema manjka prostora, jer je Valjevu potrebno još jedno obdanište - kaže direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“ Zlatomir Marković.

U valjevskim vrtićima trenutno boravi oko 1.900 dece. 

Zlatomir Marković

Zlatomir Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Novac za fasadu i stolariju

Predškolskoj ustanovi u okviru državnog projekta energetske efikasnosti, odobreno je 10, 5 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića „Bambi“ u Naselju Kolubara 2. Direktor Ustanove Zlatomir Lukić kaže da će do oktobra biti zamenjena stolarija, urađena izolacija i fasada, a ceo posao je vredan oko 15 miliona dinara. On dodaje da je najviše novca, 10,5 miliona dinara obezbeđeno iz Ministarstva energetike, dok će projekat sa 4,5 miliona dinara finansirati grad Valjevo.

Sređivanje centralne kuhinje

Krečenje centralne kuhinje i pet objekata biće završeno za dva dana, najavljuje direktor Lukić. Od sledećg meseca počeće radovi na postavljanju PVC poda u centralnoj kuhinji čija je vrednost 700.000 dinara kao i sređivanje još četiri objekta, tako da će do 1. septembra svi valjevski vrtići biti sređeni, okrečeni i dezinfikovani. Takođe u Predškolskoj ustanovi planiraju da do septembra nabave još jedan kazan, čime bi se kapacitet cntralne kuhinje povećao na 10.000 obroka dnevno.

Uskoro nutricionisata

Nakon pisanja Kolubarskih.rs da su na jelovniku u vrtićima prečesto suhomesnati proizvodi, čak tri od pet dana, a voće  retko samo jednom nedeljno, jelovnik je, kao što je direktor obećao, korigovan. Sada mališani skoro svaki dan imaju sveže voće, a suhomesnati proizvodi su na jelovniku samo jednom nedeljno. Direktor Predškolske ustanove Zlatomir Marković kaže da če do 1. septembra biti zaposlen i nutricionista, koga ustanova nema od početka godine.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 51 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara