Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
11.06.2018, 07:06

Još jedna Komisija za koordinaciju

č: | fb:

Gradsko veće formiralo je još jednu komisiju, ovaj put  za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada Valjeva. Komisiju čini njih dvanaestoro: predsednik i njegov zamenik, i pet članova i njihovi zamenici.

 

U rešenju o obrazovanju Komisije, koja je formirana u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, se navodi da je "cilj obuhvatniji i delotvorniji nadzor i izbegavanje preklapanja i nepotrebnog ponavljanja inspekcijskog nadzora, kao i usklađivanje inspekcijskog nadzora između inspekcija koje vrše inspekcijski nadzor nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada Valjeva".

 

Novoformirana Komisija ima zadatak da koordinira inspekcijski nadzor nad Odeljenjem za inspekcijske poslove, Službe budžetske inspekcije i Odeljenja za utvrđivanje,  naplatu i kontrolu izvornih prihoda grada. 

 

Kako je napisano u rešenju, poslovi i zadaci Komisije su da razmatra i daje mišljenja na predloge inspekcijskog nadzora, da prati dostignuti nivo koordinacije inspekcija, usklađuje planove inspekcijskog nadzora i rada inspekcija, prati razmenu informacija u vršenju nadzora, razvoj informacionog sistema u cilju efikasnog vršenja inspekcijskog nadzora, razmatranje izveštaja, mišljenja, metodoloških materijala i priručnika...

Poslovi i zadaci Komisije su i da se stara o službenoj interenet stranici gde se objavljuju propisi i dokumenta, da u skladu sa potrebama podnosi izveštaje Gradskom veću i daje predloge za preduzimanje mera iz njihove nadležnosti, da razmatra izveštaje o radu unutrašnje kontrole inspekcije...

 

Predsednik Komisije je Saša Simić, a njegov zamenik je Nikola Radojičić, pomoćnici gradonačelnika.

 

Pored njih Komisiju čini još pet članova i njihovi zamenici: Ruža Stojković, šef Odseka za prinudnu naplatu, a njen zamenik je Borko Aleksić,  poslovi nadzora u oblasti sporta; Aleksandar Janković, rukovodilac  Odeljenja za inspekcijske poslove, a njegov zamenik je Miodrag Noavković, rukovodilac grupe za poslove građevinskeinspekcije; Slavica Pavlović, rukovodilac Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda, a njen zamenik Mirjana Milutinović, inspektor kancelarijske kontrole; Zoran Emreković budžetski inspektor, a njegov zamenik Dejan Marinković, inspektor zaputeve i javni precoz i peti čaln je Usref Osmanović, rukovodilac Odseka za inspekcijski nadzor, a njegov zamenik Nada Ristović, inspektor za zaštitu životne sredine. 

 

Komisija donosi Poslovnik o radu, a u okviru Komisije se obrazuju radne grupe i stručni timovi za određenu oblast, odnosno određena pitanja inspekcijskog nadzora, navedeno je u rešenju o obrazovanju Komisije.

 

U obrazloženju se navodi da je razlog za donošenje rešenja o obrazovanju Komisije to što je 29.04.2015. godine stupio na snagu Zakon o inspekcijskom nadzoru koji propisuje obrazovanje Komisije kao tela koje će da koordinira inspekcijski nadzor nad poslovima iz izvorne nadležnosti inspekcija.

 

Iz materijala, koji je dostavljen medijima, ne vidi se zbog čega je Komisija formirana tek sada ili tri godine nakon donošenja Zakona, niti je poznato da li je na sednici Gradskog veća neko obrazložio donošenje rešenja o formiranju još jedne komisije.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 30 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.